Impresivan niz

Andro Švrljuga obranio naslov prvaka, bivši branič Rijeke osvojio 13. trofej u Litvi

Ivan Volarić

Andro Švrljuga nakon osvajanja posljednjeg Kupa Litve

Andro Švrljuga nakon osvajanja posljednjeg Kupa Litve

Na početku sezonu, prije utakmice Superkupa, iz Žalgirisa su najavili da će osvojiti sva tri trofeja - govori Švrljuga. - Mi smo te njihove najave uzimali kao dodatni motiv i na kraju krajeva oni su ostali bez ičega, a mi smo osvojili sva tri trofeja. I to potpuno zasluženo!



RIJEKA Bivši branič nogometaša Rijeke Andro Švrljuga upotpunio je svoju trofejnu nisku za dugogodišnjeg igranja u Litvi. Suduva je tri kola prije kraja prvenstva svladala u gostima Panevezys i stekla deset bodova prednosti na prvim pratiteljem Žalgirisom, te osvojila svoj treći uzastopni, a Švrljugin šesti naslov prvaka Litve. Ključnoj pobjedi Suduve svoj pečat dala su trojica bivših igrača Rijeke. Dva pogotka postigao je Josip Tadić, jedan veznjak Domagoj Pušić, a Švrljuga mu je pritom asistirao iz kornera. Suduva je tako potvrdila svoju dominaciju u Litvi osvojivši nakon Kupa i Superkupa – prvenstvo.


– Na početku sezonu, prije utakmice Superkupa, iz Žalgirisa su najavili da će osvojiti sva tri trofeja – govori Švrljuga. – Mi smo te njihove najave uzimali kao dodatni motiv i na kraju krajeva oni su ostali bez ičega, a mi smo osvojili sva tri trofeja. I to potpuno zasluženo! U susretu Superkupa i Kupa smo ih dobili u direktnom ogledu, a u prvenstvu smo ih dobili u četiri od pet dosadašnjih utakmica. Igramo još jednu koja nema značaja. Dakle, kada podvučemo crtu, dobili smo u šest od sedam ovosezonskih međusobnih utakmica i to je više nego realan pokazatelj tko je bolji.


Budući da je 34-godišnji Hreljan prije dolaska u Suduvu tri naslova prvaka osvojio sa Žalgirisom ispada da je jedini preduvjet za osvajanja titule prvaka Litve u nogometu – potpis ugovora sa Švrljuginim imenom.




– Tako ispada… Ali, stvarno imam dobru ekipu i dobru klapu. Žalgiris možda ima individualno bolje igrače, ali mi smo kao grupa puno kvalitetniji i znamo što želimo. Imamo jako puno igrača s područja bivše države. Tu smo od Hrvata osim mene Pušić, Tadić, Kardum i Bručić, imamo i dva igrača iz Bosne i Hercegovine, te po jednog iz Srbije i Crne Gore. Stvarno nas ima s ovih naših područja, a koliko čujem, u klubu razmišljaju angažirati još ponekog Hrvata za drugu sezonu. Stvarno nas u Litvi vole i cijene. I u Žalgirisu je dosta igrača s ovih naših područja.


Švrljuga je osim šest titula prvaka u Litvi osvojio i četiri Kupa, te tri Superkupa. Ukupno 13 trofeja! Vjerojatno je, ako ne najtrofejniji, onda sigurno jedan od najtrofejniji riječkih nogometaša.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU