Svjetsko prvenstvo pred vratima

Andrej Kramarić upozorava: Vatreni napadač najtežeg suparnika ne vidi u Argentini

Hina

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

Od prve utakmice s Zlatkom Dalićem na klupi znalo se za svakog igrača tko što treba napraviti, a to je veliki posao. Iz organiziranosti na terenu i zajedništva proizlazi rezultat, makar se utakmice često odlučuju individualnim potezima. Izbornik nas tjera da budemo spremni na sve", zaključio je Kramarić.



ROŠĆINO – Najteži nam je suparnik u ovom trenutku Nigerija, kazao je na konferenciji za novinare u Rošćinu hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.


“Najteži nam je suparnik u ovom trenutku Nigerija jer je prvi. Moramo biti potpuno koncentrirani, tom utakmicom otvaramo ili zatvaramo vrata drugog kruga. O Argentini ne moramo puno pričati, oni su među favoritima cijelog Svjetskog prvenstva. Island je neugodna momčad i nikad se ne zna kako će utakmica s njima izgledati”, kazao je Kramarić, koji je govorio i o ciljevima Hrvatske na SP-u.


“Hrvatskoj mnogo znači što smo na Svjetskom prvenstvu. Nije nam bila laka skupina u kvalifikacijama, morali smo u doigravanje, ali sada smo došli sa sjajnim igračima i motivacija nam je na visokoj razini. Želja nam je proći skupinu, a onda uz malo sreće nadamo se dogurati što je dalje moguće. Žao nam je zbog propuštene prilike u Francuskoj, uvjeren sam da je Hrvatska trebala biti taj Portugal s obzirom na to kako smo igrali, zato i uvijek ističem kako u sportu treba imati dozu sreće.




“Zadovoljstvo mi je igrati u ovakvoj reprezentaciji, imamo jednu od najboljih veza u Europi, ako ne i u svijetu. Velika je čast igrati s igračima poput Modrića, Rakitića i Kovačića. Uvijek ću dati sve od sebe da budem na njihovoj razini i da pomognem Hrvatskoj. Smještaj nam je interesantan, s obzirom da se nalazimo usred šume, pored jezera i to mi se sviđa jer volim prirodu. Atmosfera je dobra, osjeti se zajedništvo. Pripremamo se za ono najvažnije i nadam se da će se to pokazati na terenu. Bez obzira tko bude igrao, mora prevladati kolektiv jer gleda nas cijela Hrvatska”, kazao je Kramarić.


O suradnji s Modrićem i poziciji u momčadi je kazao:


“Modrić nam puno znači, jedan je od najboljih na svijetu. Kako on nama pomaže na terenu, tako bismo i mi htjeli njemu pomoći da za krunu karijere napravi veliki rezultat s Hrvatskom. Uz njega svaki igrač može napredovati. Iza mene stoje brojke i rezultati, dajem sve od sebe za momčad, no ne stavljam ja sebe na papir – to je izbornikova odluka, a svima zahvaljujem na podršci, to mi je motivacija za daljnji rad. Igrao sam na raznim pozicijama kroz sezonu i ne želim se uvlačiti u tu raspravu. Od prve utakmice s Zlatkom Dalićem na klupi znalo se za svakog igrača tko što treba napraviti, a to je veliki posao. Iz organiziranosti na terenu i zajedništva proizlazi rezultat, makar se utakmice često odlučuju individualnim potezima. Izbornik nas tjera da budemo spremni na sve”, zaključio je Kramarić.


Josip Pivarić prenio je prve dojmove hrvatske reprezentacije po dolasku u kamp u Iličevu te trening-centar u Roščinu.


“Uzbuđeni smo, prvi nam je dan u Rusiji, jedva čekamo treninge i završne pripreme za Nigeriju. Preostala su nam još četiri dana, nadam se uspješnom startu i onda ćemo korak po korak – vidjet ćemo koliko možemo. Najteži je suparnik u skupini Argentina, ali najvažnija je sada Nigerija, ujedno i najveća nepoznanica. Nigerija je fizički moćna, napadački im je trojac izrazito brz, a naš će nas stručni stožer maksimalno upoznati sa svim njihovim prednostima i manama. S Islandom smo se susretali više puta, a svaka je utakmica na kraju jednako vrijedna, svaka nosi tri boda. “Atmosfera je prilično dobra, a često je određuje rezultat. Izgubili smo od Brazila i nismo bili najsretniji, ali došli smo ovamo s pobjedom protiv Senegala te nestrpljivo čekamo sljedeću utakmicu, tu s Nigerijom, koja bi joj mogla biti slična. Ishod protiv Nigerije uvelike će odrediti hoće li atmosfera u nastavku natjecanja biti dobra ili loša”.