Samir Toplak

Ako podignemo napadački dio možemo se nadati pozitivnom rezultatu protiv Rijeke

Ivana Vaupotić

Samir Toplak/Foto Arhiva NL

Samir Toplak/Foto Arhiva NL

Nama taj njihov poraz od Gorice baš ništa ne znači u kontekstu naše utakmice. Možda bi za nas bilo bolje da nisu izgubili jer sada će se pokušati vaditi na nama. No, najvažniji smo mi - tvrdi trener Intera



ZAPREŠIĆ Današnjom utakmicom s Rijekom u Zaprešiću Inter će zaokružiti četiri uzastopna sraza s klubovima koji drže vrh HT Prve lige. Na kraju jesenskog dijela sezone Zaprešićani su izgubili od Dinama (0:2) i Osijeka (0:6), a prije devet dana stigao je poraz u srazu s Lokomotivom (0:2). Uzmu li se u obzir ti rezultati, Rijeka danas ima status apsolutnog favorita.


Povrh toga, ovo proljeće Interu donosi početak razdoblja života bez Komnena Andrića, koji je ove zime prešao u Dinamo za milijun eura. Za ilustraciju je dovoljno reći da je ubojiti centarfor iz Novog Pazara zabio deset od dvadeset zaprešićkih golova u dosadašnjem dijelu prvenstva.


– Nakon utakmice s Lokomotivom dosta ljudi je komentiralo da je s Komnenom sve bilo drugačije. No, ja ne razmišljam na takav način. Komnen više nije naš igrač, i nema smisla razmišljati o tome što bi bilo kad bi bilo. Njegov transfer donio nam je mir i stabilnost na financijskom planu, i tu je kraj priče – kaže Samir Toplak, trener Intera.




Da stvar bude zanimljivija, zadnji gol koji ne potpisuje Andrić Zaprešićani su zabili 19. listopada prošle godine, kada su na svom terenu izgubili od Rijeke (1:2). Strijelac za Inter tada je bio Theophilus Solomon, koji je ove zime odlučio potražiti novu sredinu.


Povrh toga, ta je utakmica označila debitantski nastup Igora Bišćana na riječkoj klupi. To, pak, znači da je Rijeka i tada igrala s Interom nakon poraza od Gorice.


– Nama taj njihov poraz baš ništa ne znači u kontekstu naše utakmice. Možda bi za nas bilo bolje da nisu izgubili jer sada će se pokušati vaditi na nama. No, najvažniji smo mi. Podignemo li napadački segment na višu razinu, možemo se nadati pozitivnom rezultatu – objašnjava Toplak.


Zalog optimizma predstavlja i već spomenuta utakmica s Lokomotivom na otvaranju proljetnog dijela sezone. Doduše, poraz ne veseli nikoga, no prikazana igra bila je sasvim solidna.


– Odigrali smo ravnopravnu utakmicu s jakim suparnikom. Nije to bilo loše, mogli smo stići i do pobjede, uz nešto višu razinu napadačke igre. Imamo još prostora za napredak, i zato sam siguran da možemo više – zaključuje Toplak.