Uzvrat u Maksimiru

ARIJAN ADEMI: Moramo biti opušteni, puni žara i gaziti suparnika!

Ivana Vaupotić

Arijan Ademi/Foto Arhiva NL

Arijan Ademi/Foto Arhiva NL



ZAGREB Krajem studenog prošle godine, uoči gostovanja Dinama na Rujevici, Nenad Bjelica je u razgovoru za naš list istaknuo da je kroz jedanaest godina trenerskog posla najviše napredovao na aspektu psihološke pripreme momčadi. Sudeći po svemu što prati sutrašnji uzvrat šesnaestine finala Europske lige s Viktorijom iz Plzena, ta utakmica će pokazati koliku je razinu na tom planu dohvatio 47-godišnji stručnjak.


Za početak, euforično raspoloženje u sportskoj javnosti već odavno je probilo plafon. Uostalom, Bjelica je, na službenoj press konferenciji održanoj nakon poraza u Plzenu (1:2) sam istaknuo da su Hrvati svjetski prvaci u podcjenjivanju suparnika, uz napomenu da to otežava posao trenerima i igračima.


Povrh toga, tu je i povišeno stanje duha kod svih koji barem malo simpatiziraju klub iz Maksimirske 128. Reportaže iz Plzena uoči prvog dvoboja nedvojbeno su pokazivale da Česi, koji već pet uzastopnih sezona zimuju u klupskim natjecanjima UEFA-e, nisu pretjerano uzbuđeni zbog nastupa u šesnaestini finala Europske lige. U Zagrebu je, pak, raspoloženje potpuno drugačije. Zapravo, svi detalji vezani uz sutrašnju utakmicu govore da Bjelica nema pravo niti na najmanju grešku u psihološkoj pripremi momčadi jer bi, u protivnom, njegovi štićenici mogli izgorjeti kao meteor pri ulasku u zemljinu atmosferu. Dinamu se baš to dogodilo u zadnjoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka, kada ga je izbacio švicarski klub zvan Young Boys. Modri su tada imali 1:1 iz u Berna, 1:0 na stadionu Maksimir i pola sata do kraja uzvrata. Do kraja te utakmice gosti su zabili dva gola, i to unutar tri minute.




– Ulog je izuzetno velik jer u pitanju je plasman u osminu finala Europske lige, ali o tome ne smijemo razmišljati. Ovoj utakmici moramo pristupiti kao o svakoj drugoj. Moramo biti opušteni, puni žara i gaziti suparnika. Igrat ćemo pred tribinama punim naših navijača i vjerujem da možemo pružiti dobru igru i okrenuti ukupni rezultat u našu korist – poručuje Arijan Ademi, kapetan Dinama.