Liga prvaka

ANDREJ VELIKI Kramarić opet zabio Lyonu i to dvaput, Kovač se vratio na pobjednički put

P. N.

Andrej Kramarić/Foto REUTERS

Andrej Kramarić/Foto REUTERS

Napadač "kockastih" ugradio dva pogotka u remi protiv Lyona. Zanimljivo, Kramarić je zabio Lyonu i dok je igrao za Rijeku u Europskoj ligi. Luka Modrić sudjelovao u pobjedi Real Madrida, a Nikola Vlašić u porazu CSKA u Rimu



RIJEKA U prvim utakmicama 3. kola Lige prvaka minhenski Bayern je slavio u Ateni kod AEK-a s 2:0, dok su u Bernu Young Boysi i Valencia igrali 1:1. Bayern bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača se jako mučio na Olimpijskom stadionu, njemački prvak je igrao jako loše i bezidejno protiv defenzivne grčke momčadi.Konačno, u 61. minuti Bayern je došao do gola kada je udarac Robbena blokiran, a Javi Martinez odbijenu loptu volejem zakucava u mrežu. Drugi gol za Bavarce je uslijedio nakon samo dvije minute i prodora Rafinhe koji je na drugoj vratnici pronašao potpuno samog Lewandovskog i pogodak je bio neizbježan. Kovač sada može odahnuti jer je nakon velike krize uspio vezati dvije pobjede nakon što su u prvenstvu slavili kod Wolfsburga (3:1).


Od hrvatskih igrača veliku europsku golgetersku večer u dresu Hoffenheima imao je Andrej Kramarić koji je zabio dva pogotka Lyonu. Doduše, to je bilo dovoljno tek za domaći remi njegove momčad protiv francuske momčadi  kojoj je Kramarić zabio pogodak i u dresu Rijeke u Europskoj ligi. Mario Mandžukić nije nastupio za Juventus zbog ozljede, no zato su igrali hrvatski reprezentativci Luka Modrić u pobjedi Reala nad Viktorijom Plzen, te Nikola Vlašić u teškom porazu CSKA kod Rome.


SKUPINA E




AEK – Bayern 0:2 (Javi Martínez 61′, R. Lewandowski 63′)


Ajax – Benfica 1:0 (Mazraoui 90′)


Poredak: Bayern 7, Ajax 7, Benfica 3, AEK bez bodova.


SKUPINA F


Hoffenheim – Lyon 3:3 (Kramarić 33′ 47′, Jeilton 90’/Traore 27′, Alvaro 59′, Depay 67′)


Šahtar – Man. City 0:3 (A. Silva 30′, Laporte 35′, B. Silva 71′)


Poredak: Manchester City 6, Lyon 5, Shakhtar Donetsk 2, Hoffenheim 2.


SKUPINA G


Real Madrid – Viktoria 2:1 (Benzema 11′, Marcelo 56’/Hrosovsky 79′)


Roma – CSKA (M) 3:0 (Džeko 30′, 43′, Under 50′)


Poredak: Real Madrid 6, Roma 6, CSKA 4, Viktoria Plzen 2.


SKUPINA H


Young Boys – Valencia 1:1 (Hoarau 55′-11m/Batshuayi 26′).


Man. Utd. – Juventus 0:1 (Dybala 11′)


Poredak: Juventus 9, Manchester United 4, Valencia 2, Young Boys 1.