Kad lovac postane lovina...

ANDREJ KRAMARIĆ: Svi smo svjesni i znamo da će svi biti posebno napaljeni na nas…

Ivana Vaupotić

Andrej Kramarić/Foto Arhiva NL

Andrej Kramarić/Foto Arhiva NL

Prošlost nam govori da nam je uvijek najteže igrati kvalifikacije. Bilo bi lijepo da to sada promijenimo. Možda je i bolje za nas da se kvalifikacije igraju u brzom ritmu. Meni takakv način igranja odgovara, a nadam se da će mi naši rezultati dati za pravo - kaže Andrej Kramarić koji bi na sutrašnjoj utakmici s Azerima trebao biti udarna igla hrvatskog napada



ZAGREB Ako ima istine u staroj poslovici koja kaže da se po jutru dan poznaje, onda se bez ikakve dvojbe može pretpostaviti da će Hrvatska u četvrtak imati veliku podršku na utakmici s Azerbejdžanom. Naime, u ponedjeljak navečer, na prvom treningu reprezentacije, koji je bio otvoren za javnost, okupilo se više od tisuću ljudi, a i dan kasnije bilo je dosta živo oko stadiona Maksimir, iako je Zlatko Dalić sa svojim pulenima vježbao iza zatvorenih vrata.


Za razliku od prijašnjih godina, kada je kvalifikacijski ciklus trajao četrnaest mjeseci, a ovoga puta će traženje plasmana za Euro biti skučeno u samo šest mjeseci. Sve se igra u jednoj kalendarskoj godini, s time da će nekim reprezentacijama priliku za popravni ispit pružiti rezultati postignuti u prvom izdanju Lige nacija. Naravno, suvišno je objašnjavati da kompletna sportska javnost očekuje da se Hrvatska time neće morati zamarati sredinom studenog ove godine, kada će biti zaključeno natjecanje u Skupini E, koju još čine Wales, Slovačka, Mađarska i Azerbejdžan.


– Prošlost nam govori da nam je uvijek najteže igrati kvalifikacije. Bilo bi lijepo da to sada promijenimo. Možda je i bolje za nas da se kvalifikacije igraju u brzom ritmu. Meni takakv način igranja odgovara, a nadam se da će mi naši rezultati dati za pravo. U svakom slučaju, nadam se da ćemo imati veliku podršku s tribina jer su nam navijači iznimno važni – kaže Andrej Kramarić koji bi na sutrašnjoj utakmici s Azerima trebao biti udarna igla hrvatskog napada.




Specifičnost ovog kvalifikacijskog ciklusa predstavlja i novi raspored snaga. Naime, viceprvaci svijeta sada bude poseban motiv u svakom suparniku.


– Činjenica je da smo postali lovina. Svi smo toga svjesni i znamo da će svi biti posebno napaljeni na nas… – rekao je između ostaloga Kramarić.


OPŠIRNIJE U SRIJEDU U TISKANOM IZDANJU