POVRATAK NOGOMETU

ANAS SHARBINI: U Grobničanu ću prvi put u karijeri igrati za gušt i društvo

Ivan Volarić

Anas Sharbini/V. KARUZA

Anas Sharbini/V. KARUZA

Kada sam odlučio da ću ostati u Rijeci do isteka ugovora pomirio sam se s time da neću više igrati profesionalni nogomet. Iskreno, da nije dobroga društva, Lineta, Porota i Pilčića, odnosno da nisam tako dobar s predsjednikom i trenerom ne bi prihvatio ponudu Grobničana - kaže Anas Sharbini



RIJEKA Javio se oko podneva, nakon što je odradio jutarnji trening. Anas Sharbini očito je jako ozbiljno shvatio svoj novi angažman u »Grobničanu«, uostalom valja doći spreman na prvi trening kojega je trener Duško Gruevski sazvao u ponedjeljak kako bi momčad pripremio za turnir u Sv. Martinu na Muri.


– Treniram gotovo svaki dan. Tako je to i u posljednje dvije godine, uostalom meni nema većeg gušta nego ujutro se presvući u sportsku opremu i odraditi trening – govori Anas, koji je posljednju službenu utakmicu odigrao još u prosincu 2015. godine, dakle prije dvije i pol godine. Nakon toga je konzumirao ugovor s »Rijekom«, ali nije igrao i trenerao s prvom momčadi. U nekoliko navrata je čak izjavio da se više neće baviti nogometom. Otkud onda odluka da prihvati ponudu četvrtoligaša s Mavrinaca?


– Kada sam odlučio da ću ostati u »Rijeci« do isteka ugovora pomirio sam se s time da neću više igrati profesionalni nogomet. Iskreno, da nije dobroga društva, Lineta, Porota i Pilčića, odnosno da nisam tako dobar s predsjednikom i trenerom ne bi prihvatio ponudu »Grobničana«. Odlučio sam zbog društva, zbog sebe, odigrati još koju sezonu. Igrat ću za svoj gušt, baš za gušt. Imam 31 godinu, 15 godina sam profesionalac, a sada ću prvi put igrati samo iz svog gušta. Baš me zanima kako je to.




Ali, s 31 godinom na leđima Anas bi još mogao igrati ozbiljan profesionalni nogomet.


– Istina, ali iza mene je prevelika pauza. Zvali su me bolji klubovi poput »Slaven Belupa«, čak i jedan klub iz Poljske, ali nisam imao volje ponovo se dokazati. Malo teže se vratiti nakon dvije godine pauze. Sigurno da bi trebalo barem pola godine da se vratim u onu staru formu, a nemam volje ni motiva za to.


Vjerojatno u njegovoj »Rječini« neće baš blagonaklono gledati na odluku da karijeru nastavi u obližnjem rivalu »Grobničanu«.


– Ma neće… Imao sam i ponudu »Opatije«, te »Krka«, ali nisam se vodio time koliko mi tko nudi. Odlučio sam se na »Grobničan« zbog društva!


Paradoksalno je da je Anas potpisao za »Grobničan« u trenucima dok njegovi nekadašnji suigrači iz reprezentacije kroče prema polufinalu SP-a.


– Čuo sam se nedavno s nekima od njih. Istina, malo je čudno da si donedavno igrao protiv Messija, a sada u četvrtoj ligi, ali ja se toga nimalo ne sramim.


Razlaz s »Rijekom« je kao nikad zacijeljena rana…


– Da mogu vratiti vrijeme neke stvari bi napravio drugačije. Međutim, mislim da u tome svemu nije bilo zle krvi. »Rijeka« je meni najviše dala, i ja njoj. Jednostavno, tako je ispalo – kazao je Anas.