Petar Mamić

Znamo što nas čeka u idućem periodu, posebno smo nabrijani da uđemo u finale Kupa

Denis Frančišković

Petar Mamić/Foto Arhiva NL

Petar Mamić/Foto Arhiva NL

»Lokosi« imaju dobru kombinaciju mladosti i iskustva. Doma su opasni u kontrama. Mislim da ne smijemo srljati, moramo biti strpljivi. Nisu baš u najboljoj formi ovog proljeća, ali mi moramo brinuti o našoj igri. Naravno, idemo na pobjedu kao i na svakoj utakmici... - rekao je branič Rijeke



RIJEKA Brojni mladi Rijekini igrači u ovoj su stanci odrađivali reprezentativne obveze, među njima i Petar Mamić i Robert Murić. Riječki dvojac mladih »kockastih« bio je dio U-21 vrste Nenada Gračana koja je remizirala (2:2) u Frosinoneu, u prijateljskoj utakmici s Italijom koja slovi za jednog od favorita predstojećeg Europskog prvenstva. U srazu protiv vrste koju predvodi Patrick Cutrone, mladi napadač Milana, izboren je remi nakon minusa od dva gola. Mamić i Murić propustili su glavninu priprema s matičnim klubom, jučer su opet uskočili u kopačke na Rujevici, a već u petak ih čeka gostovanje kod Lokomotive.


U sljedećih mjesec dana, pet prvenstvenih i jednoj Kup utakmici, vidjet će se koliko su Rijekine ambicije ostvarive.


– Znamo što nas čeka. Treniramo dobro, neki još hvataju ritam i moramo osvajati što više bodova. Nema tu velike filozofije. A polufinale Kupa je jedna od utakmica koja nam je posebno u fokusu. Nabrijani smo na to da uđemo u finale – kaže Mamić.




»Lokosi« imaju mladu, nepredvidljivu i brzu momčad. Uzunija, Radonjića, Kastratija… Teško je govoriti o receptu za uspjeh. No,…


– »Lokosi« imaju dobru kombinaciju mladosti i iskustva. Doma su opasni u kontrama. Mislim da ne smijemo srljati, moramo biti strpljivi. Treba pripaziti i na Radonjića i Rakića. Nisu baš u najboljoj formi ovog proljeća, ali mi moramo brinuti o našoj igri. Naravno, idemo na pobjedu kao i na svakoj utakmici… – rekao je između ostaloga branič Rijeke.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU