Reakcije trenera

Zekić pobjedu posvetio Koradu Vujnoviću, Kek otkrio što se dogodilo u tunelu nakon tekme

Ivana Vaupotić

Matjaž Kek, Foto: D. LOVROVIĆ

Matjaž Kek, Foto: D. LOVROVIĆ

Šteta je što smo primili dva brza gola na početku drugog dijela jer "Osijek" je već ulazio u nervozu, rekao je riječki trener



Sudeći prema službenoj press konferenciji, poraz na Gradskom vrtu nije previše uzdrmao Matjaža Keka koji je u startu istaknuo da je bilo teško igrati skoro devedeset minuta s igračem manje.


– Šteta je što smo primili dva brza gola na početku drugog dijela jer “Osijek” je već ulazio u nervozu. Da smo izdržali još malo… Na kraju smo uspjeli dovesti utakmicu u neizvjesnost, ali osjetilo se da smo imali igrača manje praktički cijelu utakmicu po teškom terenu – rekao je slovenski stručnjak.


Komentar suđenja Kek je zadržao za sebe, no zato je osvrnuo na potez Darija Župarića u 6. minuti utakmice, odnosno na trenutak koji je usmjerio utakmicu.




– To je bilo remplanje, ali Župarić se morao bolje postaviti u toj situaciji. Prije utakmice sam upozoravao igrače na te duge lopte, a već nas je prva jako skupo koštala. Grezda je tu znalački pao, točno je osjetio pravi trenutak. Volio bih da moji igrači znaju tako pasti u takvim situacijama – objasnio je Kek.


Visoke tenzije s terena prenijele su se i u tunel, gdje je Kek, kako je sam otkrio, imao bliski susret s Ivom Smojom, pomoćnim trenerom “Osijeka”.


– Naše međusobne utakmice uvijek su takve. Na granici, ali ipak korektne. Malo se zakuhalo u tunelu, a ja se ovom prilikom spričavam Smoji ako sam ga nečime uvrijedio – istaknuo je trener “Rijeke”.


Na kraju je ponudio tezu da njegovu momčad očekuje još puno posla.


– Moja najveća bitka je sastavljanje nove momčadi “Rijeke”. Moramo naporno raditi kako bismo došli na razinu koju svi želimo. Isto tako, očekujem više od nekih svojih igrača koji su duže tu – zaključio je Kek.


Njegov kolega s osječke klupe, Zoran Zekić, pobjedu je posvetio prerano preminulom navijaču suparnika.


– Dolazeći na ovu press konferenciju pogledom sam tražio Korada Vujnovića. Na žalost, više ga nema među nama. Ovu pobjedu posvećujem Koradu, iznimnom profesionalcu i poznavatelju nogometa.


Gostovao sam u njegovim emisijama i uvijek sam se osjećao odlično. Korada pamtim kao velikog pozitivca koji je bio predan svome klubu.


Što se utakmice tiče, mislim da smo igrali odlično. Imali smo velik broj prilika, ali, jednostavno, ne možemo zabiti gol. Nadam se da su moji igrači sada shvatili kakav nogomet možemo i moramo igrati – rekao je Zekić.