Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
7. prosinca 2019.
'Bijeli'

Zahuktava se prijelazni rok: Kreće li lov 'Rijeke' na Jugovića, Ejupija, Bobana...?

Uskoro suigrači?
Uskoro suigrači?
Autor:
Objavljeno: 9. lipanj 2019. u 9:52 2019-06-09T09:52:35+02:00

Intezitet prijelaznog roka nemoguće je predvidjeti, no čini se da će se sve zahuktavati kako budu odmicale pripreme. A njih »bijeli« počinju 17. lipnja okupljanjem na Rujevici

RIJEKA - S prvim danima prvenstvene stanke Rujevica je uronila u tišinu. Prijelazni rok po svemu sudeći neće biti tako prometan i buran kao ranijih godina, iako nikad se ne zna. Klupska struka i njegova operativa iz ureda zasad su se prije svega odlučili na zadržavanje postojećeg kadra što je u konačnici i očekivano.

Rijeka je ove sezone bila »izraubana« ozljedama, šok terapijom trenerske smjene, a opet se i takva pokazala kao konkurentna. Pa i europskom Dinamu, uzevši mu na dojmljiv način Rabuzinovo sunce.

Igor Bišćan trebao bi biti puno spokojniji kada na okupu i početku priprema bude imao igrače poput Tomečaka, Raspopovića, Pavelića, Vuka i Velkovskog koji su dobar sezone bili »out«.

Velik posao napravljen je potpisom četverogodišnjeg ugovora s kapetanom Gorgonom, u fazi finalizacije je i dogovor s Hoffenheimom oko ostanka Čolaka, čeka se još i Prskalov autogram... 

Europska liga

Rijeka ove godine ima obvezu više u kvalifikacijama za Europsku ligu, a u skladu s tim vjerojatno će se nastojati tempirati i transfere. Posebno one izlazne. Ulog je pozamašan, Europska liga donosi promociju i novac te je pravo pitanje hoće li se uzeti »time out« oko mogućih odlazaka kako bi momčad bila što kompaktnija za euro scenu.

No, u slučaju »nemoralne« ponude uvijek se može dignuti rampa i dati zeleno svjetlo za kvalitetan transfer i dobru popunu klupskog budžeta. Nije tajna da su na »nišanu« nekih europskih klubova prije svega Sluga, Župarić i Puljić, ali i mlade snage poput Lepinjice i Pandura.

Okupljanje 17.

S druge strane Rijeci svakako može postati zanimljiv dio igrača Osijeka koji su postali slobodni kao što su Gabrijel Boban i Muzafer Ejupi, ali i Vedran Jugović koji je nakon raskida ugovora s Korejcima slobodan igrač. Ali i na meti Osijeka...

Intenzitet prijelaznog roka nemoguće je predvidjeti, no čini se da će se sve zahuktavati kako budu odmicale pripreme. A njih »bijeli« počinju 17. lipnja okupljanjem na Rujevici, dok će u vremenu od 2. do 12. srpnja momčad boraviti u svojoj već tradicionaloj ljetnoj bazi u Kranjskoj Gori.

Kao i ranije dio priprema, ovisno o vrućinama odradit će se na vratarskoj Gmajni nedaleko Fužina, a nakon nekoliko pripremnih utakmica sezona će se otvoriti Superkupom protiv Dinama u Zagrebu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.