Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
21. siječnja 2020.
Skupocjeno skandiranje

Zadnja opomena pred pražnjenje tribina? Na Rujevici danas iščekuju kaznu UEFA-e

Skupocjeno skandiranje - Sjeverna tribina mogla bi protiv AEK-a zjapiti prazna / Foto Silvano JEŽINA
Skupocjeno skandiranje - Sjeverna tribina mogla bi protiv AEK-a zjapiti prazna / Foto Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 4. rujan 2017. u 13:37 2017-09-04T13:37:27+02:00

RIJEKA - Iz Armadinog kopa se tijekom susreta s »Olympiakosom« u nekoliko navrata povelo navijanje »Ubi Cigana« (navijača Crvene zvijezde...), zatim i »Ubi Srbina« što pored upaljenih baklji nije promaklo UEFA-inim promatračima. Poznato je da su u europskoj nogometnoj federaciji posebno osjetljivi na »govor mržnje« kakav se nerijetko širi s tribina hrvatskih stadiona. Jasno je stoga i da će kazna, koju danas iščekuju na Rujevici, sigurno biti – rigorozna.

U najgorem raspletu situacije moguće je da UEFA zatvoriti sjevernu tribinu za ogled 1. kola skupine protiv AEK-a 14. rujna, međutim realnija je varijanta po kojoj će se »udariti« po klupskoj blagajni. Iako je recividist (zatvoren zapad protiv Lyona zbog Keltskog križa), »Rijeka« ne spada u red onih najkažnjavanijih klubova. Osim toga kaže »Rijekin« direktor Vlado Čohar da mu je bilo neugodno kada je slušao pohvale UEFA-inih ljudi za ždrijeba skupina EL u Nyonu nakon utakmice s »Olympiakosom«.

»Rijeka« se još jednom pokazala kao besprijekorni domaćin, sve je odrađeno na najvišoj mogućoj razini pa postoje realne pretpostavke da će ovoga puta proći »samo« s visokom novčanom kaznom. Nepotrebno je napominjati da će to biti posljednja opomena pred pražnjenje tribine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.