Pouzdani stoper

ŽUPARIĆ ZASAD OSTAJE ‘Rijeka ima momčad za naslov prvaka. A ja uživam na Rujevici’

Orlando Rivetti

Foto D. Javorović / PIXSELL

Foto D. Javorović / PIXSELL

Atmosfera u ekipi je sjajna, što nije nebitno. Nema grupica i klanova. Zajedništvo je naša snaga. Po kvaliteti smo uz rame Dinamu i Hajduku – kaže Dario Župarić



RIJEKA »Malo Grčke, pa kući u Županju, dani odmora su proletjeli«, kazat će zapovjednik »Rijekine« obrane, jedan od najboljih igrača momčadi s Rujevice Dario Župarić.


– Malo sam umoran, kao da nisam ni stao s treninzima – dodat će Dario.


»Rijeka« je posljednjeg dana svibnja od »Pescare« otkupila Župarićev ugovor. Što se promijenilo?




– Ništa. Kada sam dolazio, prije godinu i pol dana, sebi sam zacrtao napraviti sve da »Rijeka« otkupi moj ugovor. Radio sam na tome, drago mi je da se tako završilo.


Radili ste na tome, dakle zadovoljan ste s epizodom Rujevica?


– Apsolutno. Odigrao sam veliki broj utakmica, osvojili smo dvostruku krunu, sada smo bili drugi… U Europskoj ligi ostavili smo dubok trag.


Proljeće je bilo sjajno, jesen malo slabija, je li plaćen danak – Europi?


– Nitko nije očekivao da možemo stići do »Dinama« – zaprijetiti. Sigurno je Europa napravila svoje, odigrali smo puno utakmica, dvanaest europskih. Ritam je bio naporana. »Dinamo« i »Hajduk« su bili tu u prednosti, bez Europe, ali mi možemo biti ponosni. Pokazali smo da smo europska momčad. Ravnopravno smo igrali s bogatijim klubovima, po novcu i organizaciji. Vidjeli ste gdje je stigao »Salzburg«… Nikome s nama nije bilo lako.


U prvom dijelu »Rijeka« u formiranju?


– Uvijek je to tako, u svakom prijelaznom roku. Igrači odlaze i dolaze. Zimus je klub doveo prava pojačanja, nadomjestio one koji su otišli. Sada su došli Velkovski, Pavelić i Lončar, uklopit će se, takva je »Rijeka«, kvalitetni su, nastavit ćemo u istom pobjedničkom ritmu.


Prolazili ste i kroz krizna razdoblja?


– Poglavito u proljetnom nastavku. Imam problem s bakterijama. Bio sam na pregledu, dobio sam terapiju, vidjet ćemo…


»Rijeka« ima ekipa za naslov prvaka?


– Ima. Atmosfera u ekipi je sjajna, što nije nebitno. Nema grupica i klanova. Kao recimo dok sam bio u Italiji. Zajedništvo je naša snaga. Po kvaliteti smo uz rame »Dinamu« i »Hajduku«.


Stoperi reprezentacije, Lovren, Ćorluka, Vida?


– Ćorluka je inteligentan igrač, čita igru, ozljeda ga nije poremetila. Lovren je kraljevski igrao u »Liverpoolu«. Ako sada ne napravimo nešto na Mundijalu nećemo nikada


Nova inozemna destinacija?


– Klub je puno uložio u otkup mog ugovora, lijepo mi je ovdje. Klub će odlučiti kada dođe vrijeme. Vjerojatno očekuju veću ponudu… Za sada uživam na Rujevici – rekao je Župarić.