Reakcije "bijelih"

ŽUPARIĆ Imamo se čemu nadati na Rujevici; ŽUTA Ruka je bila uz tijelo

Ivan Volarić

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ

Treba biti realan i reći da se teško braniti cijelu utakmicu, uvijek u takvim okolnostima popusti koncentracija i dogodi se neka šansa suparnika. Međutim, zabili smo gol u gostima i imamo se čemu nadati u uzvratu na Rujevici – kaže branič »bijelih« Dario Župarić



PIREJ Iako bi vjerojatno većina u riječkim redovima uoči utakmice na Karaiskakisu potpisala scenarij po kojem će izgubiti utakmicu s golom razlike, izrazi lica igrača »Rijeke« nakon utakmice govorili su više od stotinu riječi. »Bijeli« su bili vidno razočarani!


Razumljivo, uložili su puno truda, imali sreće, vodstvo, a onda se prosuli u posljednjih pola sata utakmice. Svima je jasno da će dva, a posebno drugi primljeni gol ostaviti veliki utjecaj na okolnosti u kojima će se igrati uzvrat na Rujevici.


– Treba biti realan i reći da se teško braniti cijelu utakmicu, uvijek u takvim okolnostima popusti koncentracija i dogodi se neka šansa suparnika – govorio je nakon susreta branič »bijelih« Dario Župarić koji je odigralo vrlo solidnu partiju.




– Međutim, unatoč primljenim pogocima u finišu utakmice, imamo dobar rezultat. Zabili smo gol u gostima i imamo se čemu nadati u uzvratu na Rujevici.


Situacija je za Riječane uoči uzvratna kristalno jasna: »Rijeka« za razliku od uzvratne utakmice protiv »Salzburga« nema pravo na bilo kakve kalkulacije – mora zabiti barem jedan gol pod uvjetom da sačuva vlastitu mrežu!


– Istina, trebamo u uzvratu zabiti gol, ali ne smijemo srljati, moramo istovremeno biti jako oprezni. Moramo strpljivo čekati svoje šanse… – rekao je Župarić.


Leonard Žuta jedan je od riječkih tragičara. Neoprezno je zahvatio loptu rukom i ostavio momčad na cjedilu u finišu utakmice.


– Odigrali smo dobru utakmicu protiv dobre momčad, ali na nažalost nismo uspjeli sačuvati remi. Po meni dvojbena odluka suca… Međutim, sudac je pokazao drugi žuti karton i na tu njegovu odluku ne mogu utjecati. Po meni, ruka je bila uz tijelo kada me lopta udarila – rekao je makedonski reprezentativni branič.


Matej Jelić ušao je u finišu utakmice umjesto Gavranovića u vršak napada, ali vrlo brzo se morao spustiti u vezni red i pomoći momčadi u grčevitom čuvanju vlastitih vratiju s igračem manje.


– Šteta što smo primili drugi gol u zadnjim sekundama, ali i to je nogomet. Imali smo dosta nesreće u tim trenucima, nažalost primili smo gol… Međutim, imamo aktivan rezultat uoči uzvrata koji nam daje nade u uzvratu. Da možemo izboriti prolaz. Grci su pokazali da su ranjivi, ostavljali su dosta prostora, možda smo mogli zabiti još koji gol… – kazao je Jelić.


Strijelac jedinog pogotka Brazilac Heber zaobišao je novinare u miks zoni, nije želio davati izjave… Možda i zbog toga što se ne služi najbolje engleskim jezikom…