Prvo ime Rijekinog proljeća

ZORAN KVRŽIĆ: Robertu Prosinečkom sam na raspolaganju ako misli da mu mogu biti od koristi

Portal Novilist.hr

Zoran Kvržić/Foto D. KOVAČEVIĆ

Zoran Kvržić/Foto D. KOVAČEVIĆ

Na meni je da mu pokušam privući pažnju, ako uspijem i ako me pozove – odlično, ako ne nema veze. Todorović je igrač RB Salzburga, a Bičakčić je cijelu karijeru u Bundesligi - izjavio je Kvržić za SN



RIJEKA Zoran Kvržić je u kontinutetu možda i najbolji igrač Rijeke ovoga proljeća iako spletom okolnosti ne igra na svojem prirodnom mjestu desnoga krila. Trener Igor Bišćan ga je uslijed brojnih ozljeda (van stroja su čak tri desna beka: Raspopović, Tomečak i Pavelić!), morao povući u zadnju liniju baš kao što je to svojevremeno povremeno znao činiti i Matjaž Kek. Pokazalo se to kao pun pogodak. Kvržić je s pozicije desnoga beka asistirao za čak devet pogodaka, te ušao u utrku za prvoga asistenta lige.


– Ne mogu baš reći da mi je pozicija prirasla srcu, ali igrat ću je dokle god trener tako budd odlučivao. Slažem se da imam dobar individualni učinak, ali za to moram zahvaliti našim špicama Puljić i Čolaku koji realiziraju moje ubačaje, kada je tako, onda je nama bekovima mnogo lakše – govorio je Kvrić za Sportske novosti o svojem igračkom preporodu na poziciji koja nikada baš nije najbolje legla…


Tko zna, možda će njegove dobre partije privući i poglede stručnog stožera reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu s izbornikom Robertom Prosinečkim.




– Ajoj… Pustite to, on ima svoj igrački kadar. Na meni je da mu pokušam privući pažnju, ako uspijem i ako me pozove – odlično, ako ne nema veze. Todorović je igrač RB Salzburga, a Bičakčić je cijelu karijeru u Bundesligi. Ako izbornik bude mislio da mu mogu biti od koristi, uvijek sam na raspolaganju, ne treba to ni isticati – rekao je Kvržić za jedini sportski dnevnik u Hrvatskoj.