Kadrovski problemi

ŽIVOT BEZ NAPADAČA Rožman u nekoliko dana ostao bez Puljića, Acostyja, Babića, Vuka i privremeno Čolaka

Denis Frančišković

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Treći »žuti« Čolaka? Da, to me najviše brine. Ne znam zašto je u nadoknadi »požutio«. Imamo tjedan dana da se dobro spremimo. Uvijek je tako, nekog nema, dolaze drugi - rekao je trener Rijeke



RIJEKA Velika drama u Velikoj Gorici. Nakon svega, puno emocija i (ne)opravdanih kritika na račun VAR-a Riječani su prvi put remizirali s protivnikom koji ih je uglavnom godinu i pol tjerao u očaj. I prisiljavao ih da teren napuštaju pognutih glava. Za momčad Simona Rožmana bod je mala utjeha s obzirom na sve ono što se događalo na travnjaku.


Rijeka je imala praktički sve u svojim rukama, Gorica je u prvom poluvremenu bila »na konopcima«, pomalo grogirana nakon riječke igre s puno energije i dobrog protoka lopte. U nastavku su »bijeli« malo pali, ali kad se sve zbroji mogu samo žaliti za tri sjajne šanse (Čolak, Halilović, Lončar). Prijetila je i Gorica (Lovrić), no ukupan dojam je da je Rijeka zaslužila više, bila bolja barem za taj jedan pogodak koji je u nadoknadi izazvao pomutnju i različite reakcije.


– Stvarno šteta zbog tog prvog poluvremena. Dobra stvar je što smo prekinuli crni niz, ali mislim da smo zaslužili više – ustvrdio je Simon Rožman dodajući: – Treći »žuti« Čolaka? Da, to me najviše brine. Ne znam zašto je u nadoknadi »požutio«. Imamo tjedan dana da se dobro spremimo. Uvijek je tako, nekog nema, dolaze drugi. Imamo jako mladu momčad. Momčadski smo izgledali dobro. Treba sada proanalizirati Osijek, vidjeti što je s ozlijeđenima i dobro se pripremiti. Nema druge – dodaje Rožman kojem će svakako krucijalni problem biti kako sastaviti napadačku formaciju za Osječane.




Kao logično rješenje i alternacija nameće se Gorgon, a tek treba vidjeti hoće li Brazilac Pires biti potpuno spreman nakon što dobije pravo nastupa.


Promjene će nužno doživjeti i obrana jer je treći žuti zaradio i Escoval, a zabrana nastupa prijeti Haliloviću, Lepinjici, Lončaru i Smolčiću.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU