Kraj sezone

ŽESTOKI POČETAK MERCATA Portugalci traže Eleza i Franka, “Rijeka” traži – 12 milijuna eura?

Ivan Volarić

Franko Andrijašević / Snimio Vedran KARUZA

Franko Andrijašević / Snimio Vedran KARUZA

I »Standard Liege« je navodno također ozbiljno zainteresiran za Franka Andrijaševića



Počelo je i prije nego što se očekivalo i prije nego što je završila sezona. Prvo su se talijanski mediji raspisali o interesu »Bologne« za Filipa Bradarića, a onda nastavili portugalski koji su u redove »Sportinga« preselili Eleza, Andrijaševića, Mišića, Bradarića, Gavranovića…


I »Standard Liege« je navodno također ozbiljno zainteresiran za Franka Andrijaševića. Naravno da u svemu tome još uvijek ima više medijskih naklapanja nego istine, ali činjenica je da su igrači aktualnog prvaka Hrvatske tražena roba na europskom tržištu kao što je činjenica da na Rujevici nemaju namjeru pošto-poto prodavati svoje najbolje pojedince ovoga ljeta.


Portugalski novinari provjeravali su u čudu informaciju koju su očito dobili od nekoga bliskog »Sportingu«.




Je li moguće da »Rijeka« traži 12 milijuna eura za Eleza i Andrijaševića? Lako moguće… »Rijeci« nije primarno prodavati svoje najbolje igrače. Uostalom, dugoročni ugovori omogućavaju komotnu situaciju.


Tako je otprilike izgledao jedan od razgovora s kolegom iz Portugala. »Sporting« gradi momčad za Ligu prvaka, misli u to uložiti ozbiljan novac, ali očito nitko u Lisabonu nije očekivao da će na Rujevici istaknuti tako visoku cijenu.