Čeka se potvrda

ZATVARA SE I RUJEVICA! Do daljnjega se u PGŽ neće izdavati suglasnosti za skupove na otvorenome s 1000 gledatelja i više

Portal Novilist.hr

Rujevičke tribine po svemu sudeći do daljnjega će biti nedostupne za navijače/Foto Arhiva NL

Rujevičke tribine po svemu sudeći do daljnjega će biti nedostupne za navijače/Foto Arhiva NL



RIJEKA Nogometašima Rijeke nakon gostovanja u Puli po svemu sudeći slijedi još jedna utakmica bez publike. Naime, Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije donio je odluku o tome da do daljnjega “neće davati suglasnost za javne skupove na otvorenome s više od 1000 sudionika”. Ako se u riječkom prvoligašu budu pridržavali te odluke onda je jasno da će u srijedu u polufinalu Kupa protiv Osijeka ostati bez glasne i brojne podrške svojih navijača. Postoji naravno uvijek i mogućnost da se taj ogleda odgodi za neki drugi termin, ali pristanak moraju dati u Osječani u što je teško vjerovati budući da “bijelo plavima” sasvim sigurno više odgovara igrati bez publike nego pred 4000 ili 5000 tisuća grlatih navijača na Rujevici.


Stadion na Krimeja ima tek nekoliko desetaka mjesta više od tisuću pa se na nju ova mjera ne odnosi. Što se dvoranskih sportova tiče kapacitet je prepolovljen. U praksi to znači da u Dvorani mladosti može biti 1500, na Kozali otprilike 400 gledatelja… Budući da niti jedna dvoranska utakmica neće sakupiti više od nekoliko stotinja gledatelja pretpostavka je da se niti jedan klub u ovom dijelu neće naći zakinut.


Jedini koji bi tu mogli eventualno ostati zakinuti su vaterpolisti Primorja EB koji u subotu dočekuju Partizan na bazenu na Kantridi. Kapacitet tribina je nešto manje od 1000 mjesta, a sukladno odluci Stožera na tribinama će moći biti 500-tinjak navijača.




“Stožer je odlučio da, u skladu s preporukom Nacionalnog stožera Civilne zaštite, neće davati suglasnost za sve javne skupove s više od 1000 sudionika na otvorenome. Također, neće odobravati organizaciju javnih skupova i događaja u zatvorenim prostorijama u kojima se očekuje popunjenost više od 50 posto kapaciteta. Primjerice, ako dvorana ima kapacitet od 500 posjetitelja, na događaju neće smjeti biti više od njih 250 – rekao je Načelnik primorsko-goranskoga Županijskog stožera Civilne zaštite Marko Boras Mandić.


Čeka se službena potvrda ove vijest i reakcija s Rujevice.