Karletu u čast

Veliki navijač Rijeke iz Maloga Lošinja dobio mural na Bočacu, a PBO 60 novih članova

Bojan Purić

Mural na Karlovićevoj kući oslikao je Eduard Filipović Sec/B. PURIĆ

Mural na Karlovićevoj kući oslikao je Eduard Filipović Sec/B. PURIĆ

Navijači Rijeke i pripadnici Armade okupljeni u cresko-lošinjsku podružnicu udruge Plavo bijeli otok odali su počast nedavno preminulom Vladimiru Karloviću Karletu 



MALI LOŠINJ Ovih dana pozornost prolaznika na lošinjskom predjelu Bočacu privlači mural na kući obitelji Karlović, preko puta poslovno-garažne zgrade podignute na mjestu nekadašnjeg sportskog igrališta. Prikazan je nedavno preminuli Vladimir Karlović “Karleto”, veliki navijač nogometaša Rijeke.


Dali su ga izraditi navijači Rijeke s Lošinja, okupljeni u ovdašnjoj, cresko-lošinjskoj podružnici udruge Plavo-bijeli otok. Autor murala je Eduard Filipović “Sec” iz Rijeke, koji je slična likovna rješenja izradio na većem broju javnih prostora u regiji. Na muralu je “Karleto” prikazan s navijačkim šalom oko vrata, u ambijentu velikog navijačkog transparenta Armada Lošinj i prepoznatljivih stijena iznad stadiona na Kantridi.


“Karletova” kći Željka Karlović i predsjednik podružnice “Plavo-bijelog otoka” Ariel Vlakančić pozivaju građane da ne oštećuju mural, bez obzira na navijačka opredjeljenja.




Ovom je prigodom otočna navijačka podružnica održala feštu i učlanjenje u udrugu, kojoj je prema Vlakančićevom navodu prigodno pristupilo još šezdesetoro otočana