Novi test

VRIJEME UIGRAVANJA ‘Rijeka’ večeras igra protiv ‘Vukovara’

Orlando Rivetti

DVA POGOTKA NA OŠTRU – Petar Mamić / Snimio Sergej DRECHSLER

DVA POGOTKA NA OŠTRU – Petar Mamić / Snimio Sergej DRECHSLER

Riječani  u Kraljevici nastavili borbu za prvih jedanaest dresova. Bijeli će od ponedjeljka na pripreme u Kranjsku Goru



RIJEKA Nogometaši »Rijeke« odigrat će večeras (18 sati), na pomoćnom terenu trening kampa na Rujevici, treću prijateljsku utakmicu tijekom pripremnog razdoblja. Nakon malteškog viceprvaka »Balzana« (2:1), natjecateljske utakmice na startu, i revijalne, ali predstave krajnje ozbiljna pristupa na Oštru protiv županijskog ligaša »Kraljevice« (11:0), Riječani će ugostiti trećeligaša (skupina istok), ekipu »Vukovara 91«! Osamnaesti je to dan priprema, ujedno i posljednja utakmica prije odlaska, u ponedjeljak, izvan Rijeke, u tradicionalnu slovensku bazu – Kranjsku Goru.


Rijeka – Fužine – Kranjska Gora ljetnji je itinerar nogometaša »Rijeke« u razdoblju kada se stvara momčad za novu sezonu. Za boravka u Kranjskoj Gori Riječani će odigrati tri utakmice. Protiv »Žiline«, »Spartaka« iz Moskve (u Villachu) i »Luton Towna«.


Pristup


Imponirao je pristup Riječana protiv nedorasla suparnika »Kraljevice«, počastili su gledatelje vatrometom golova, a nastavili borbu za prvih jedanaest dresova. Vratari, Sluga i Prskalo, bili su na tribinama. Prije toga su odradili trening, puno jači od utakmice.




U dvije momčadi, svakoj po jedno poluvrijeme, 22 igrača, nije bilo još Gorgona, Kvržića i mladog Libera. S obzirom na to da bi vrlo talentirani vratar Nevistić trebao negdje na posudbu, put Kranjske Gore mogle bi dvije momčadi, 23 igrača i tri vratara. U očekivanju da se vrati reprezentativac Bradarić. Vjerojatno samo u prolazu, jer navodno ima nekoliko ponuda koje se vrte oko šest milijuna eura…


Kekovi kriteriji


Popis igrača za Kranjsku Goru, ponudit će nam sliku momčadi za iduću sezonu. Još uvijek je ozlijeđen Velkovski, pa tako u »drugom paru« stopera  u paru s Escovalom igra – Capan. Inače zadnji vezni. Na sredini terena ključna je pozicija Pavičića, hoće li igrati kao zadnji vezni ili iza prvog napadača. Sada je bio u paru s Grahovcem.


U nastavku su igrali Čanađija i Lončar. Kako će izgledati momčad ne zna još niti Matjaž Kek. Zna kako bi htio da to bude, njegovi kriteriji su jasni, a sada su na potezu igrači. Matic Črnic je prošlog tjedna bio blizu »Olimpije«, pa se nešto iskompliciralo, sada  ga slovenski portali guraju u sastav ljubljanskih zmajčeka… Na Rujevici su poput riba. Šute!