Proljeće u Europi

Treneru AEK-a nije svejedno: “Rijeka ima brze igrače, opasne u gostima…”

Ivan Volarić



ATENA Španjolac Manolo Jimenez ni za milimetar nije promjenio svoju retoriku u odnosu na prvu utakmicu na Rujevici kada je probranim rječima govorio o momčadi “Rijeke”. Iako ga jako malo dijeli od prolaska skupine trener AEK-a i nadalje upozorava na vrline svojih suparnika želeći na taj način zadržati maksimalnu koncentraciju u svojoj momčadi. 


– Pred nama je ključna utakmica, moramo napraviti još jedan važan korak u Europi. Neće biti lako, kao što nikada nije lako u Europi. Osim toga “Rijeka” u ovoj utakmici ima svoju računicu. Nisu bez šansi za prolaz i sigurno je da će ih željeti iskoristiti – govorio je trener AEK-a kojega je stiglo logično pitanje grčkih kolega: Što se promjenilo u odnosu na prvi ogled istih suparnika na Rujevici?



– Prva utakmica je za nas prošlost. Moramo se okrenuti ovom dvoboju, tome kako opet biti dobri – nastavio je Jimenez i upozorio na činjenicu da “Rijeka” nije pokazalo isto lice u Europi kada igra na Rujevici ili gostovanjima poput onoga na San Siru ili bečkom Prateru.




– Moramo uzeti u obzir da “Rijeka” ima dosta brzih igrača, da se pokazala jako opasnom u gostima. Morat ćemo dakle biti jako koncentrirani kako bi u prvom redu dobro kontrolirali zbivanja na terenu. Iz toga onda proizlazi sve drugo.


Grčke kolege gurnut će pred Jimeneza podatak da je ovo prilika da AEK nakon deset godina izbori proljeće u Europi.


– Pritisak? Ne… Ovo su utakmice u kojima ne igra ni slavna prošlost ni klupski grb, već će presuditi jedino kvaliteta igre, ono što igrači pokažu na terenu – odgovorio je španjolski stručnjak na klupi lidera grčkog prvenstva i dodao kako su se oporavili braniči Ukrajinac Čigrinski i srpski branič Uroš Čosić čime se proširio krug kandidata za ogled s “Rijekom”. Prema uvjeravanjima domaćih novinara Čosić bi trebao početi utakmicu.