Trener Genta želi pobjedu bez primljenog gola: ‘Važno je biti strpljiv’

Marko Cvijanović

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Puni smo samopouzdanja, ali i svjesni da neće biti lako protiv Rijeke, kaže Thorup



Jess Thorup, trener Genta, večeras prije svega želi jednu stvar: nulu u rubrici primljeni golovi.


– Svima je jasno koliko je važna prva utakmica. Svi u klubu želimo plasman u skupinu Europske lige. Puni smo samopouzdanja, ali i svjesni da neće biti lako protiv Rijeke. Rastemo kao momčad, koja je idealan spoj mladih gladnih igrača, ali i iskustva. Štoviše, svi se dobro slažu, što je u skladu s onim što želim. Sada svi zajedno želimo postići svoj prvi cilj, ostati bez primljenog pogotka. Ako mi jednom poentiramo, Rijeka idućeg tjedna mora postići dva pogotka. Poštujemo goste, snažna je to momčad, jedna od najboljih u Hrvatskoj. Mogu se braniti, ali tehnički su jaki, mogu igrati dominantno. To je ekipa koja je zajedno već nekoliko godina. Važno je biti strpljiv i pokušati postići taj jedan pogodak – rekao je Thorup.


Gent je također odgodio svoj susret predstojećeg vikenda protiv Antwerpena kako bi se u potpunosti mogao pripremiti za utakmicu u Rijeci.




– Na taj način sigurno možemo dva puta igrati s najjačim sastavom, usredotočiti na ta dva meča i ne moramo se brinuti za utakmicu protiv Antwerpena. Dvije utakmice tjedno nisu problem za moju momčad, ali to postaje problem ako to trebate činiti u kontinuitetu. Igrači se se ne mogu u potpunosti oporaviti – dodao je Genta.