Srećko Juričić

Treba proći barem polusezona ili čak cijela sezona da možemo govoriti o radu novog trenera

Denis Frančišković

Srećko Juričić/Foto Arhiva NL

Srećko Juričić/Foto Arhiva NL

Naš novi trener je pun elana, volje za radom i napretkom i vjerujem da smo dobili još jednog kvalitetnog stručnjaka na klupi - tvrdi Juričić.



RIJEKA Rujevica je posljednjih sati i dana zasigurno u fokusu hrvatskog nogometa. Svjetski doprvaci i Rijeka trebali bi do kraja godine priskrbiti Riječanima puno dobrih nogometnih minuta i zadovoljstva, priželjkuju klupski djelatnici HNK Rijeka kojima je uz HNS i povjerena organizacija odlučujućeg susreta sa Slovačkom. Srećka Juričića, sportskog direktora Rijeke, ova lijepa vijest dočekala je na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i jako obradovala.


– Drago mi je da je donesena takva odluka i da će Rujevica ipak ugostiti reprezentaciju – kaže Srećko Juričić.


Iza momčadi je osjetljivo razdoblje u kojem je silom (ne)prilika došlo do odlaska Igora Bišćana i dolaska Simona Rožmana. Obojica su mladi stručnjaci od kojih se puno očekuje i u hrvatskom i slovenskom nogometu.




– Prošli smo to osjetljivo razdoblje u kojem je jedan trener otišao, a drugi došao. Trebamo se koncentrirati na sljedeće utakmice, ići dalje i zaboraviti što je bilo. Nova energija? Uvijek je to tako, novi trener, novi zamah, puno pozitivne energije… Naš novi trener je pun elana, volje za radom i napretkom i vjerujem da smo dobili još jednog kvalitetnog stručnjaka na klupi – tvrdi Juričić.


Sportski operativac »bijelih« smatra da je još prerano donositi neke bitnije ocjene o radu novog stručnog stožera. Tek dvije utakmice pod Rožmanom zapravo su svojevrsni kontinuitet, a za pravi trenerov rukopis ipak treba sačekati barem do kraja polusezone.


– Na osnovu ovih dviju utakmica protiv Varaždina i Lokomotive ne bih još donosio nikakve zaključke. Treba proći barem polusezona ili čak cijela sezona da možemo govoriti o radu novog šefa struke. Sve ocjene nakon samo nekoliko utakmica su ipak preuranjene jer radi se o jednom procesu. Što se tiče treninga, oni su na visokoj stručnoj razini i zadovoljan sam kako se sve kreće – kaže Juričić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU