Verbalna paljba

Tko se koga boji: Jozak provocirao Riječane, Ivan Mance mu ekspresno odgovorio

Ivana Vaupotić

Ivan Mance, Foto: D. ŠKOMRLJ

Ivan Mance, Foto: D. ŠKOMRLJ

Drago nam je kada vidimo koliko nas se u »Dinamu« pribojavaju, ali razumijem jer »Rijeka« je ipak najbolje od svega, rekao je Ivan Mance



Skromnost nikada nije spadala u kategoriju istaknutih vrlina odgovornih iz Maksimirske 128. Doduše, čelnici »Dinama« tu i tamo su skrušeno saginjali gglavu kada im određena situacija ne bi išla u prilog, no ti trenuci ipak su bili prilično rijetki.


Na primjer, klupski savjetnik Zdravko Mamić je prije dva mjeseca istaknuo da osvajanje naslova prvaka nije imperativ.


U petak je, pak, sportski direktor Romeo Jozak otvorio verbalnu paljbu na lidera MAXtv Prve lige.




– Ne znam koliko je to poznato, ali »Rijeka« je odustala od planirane gradnje istočne tribine za Ligu prvaka. Prema informacijama kojima raspolažemo, već su napravili projektnu dokumentaciju, a na kraju se ipak neće upuštati u taj zahvat – ispalio je Jozak na press konferenciji posvećenoj potpisivanju novog ugovora s El Arabijem Hilalom Soudanijem.


Naravno, istog trena je ponudio i objašnjenje.


– Povukli su ručnu kočnicu jer su svjesni da ih u zadnjih nekoliko kola nose »dobre vile«. Mi im samo možemo poručiti da ne troše lovu. Ta tribina neće im trebati za Ligu prvaka, a Europsku ligu mogu igrati i bez nje – dovršio je Jozak svoju misao.


Mance: Boje nas se


Zamjenik sportskoga direktora Ivan Mance reagirao je na poruku koju je odaslao njegov kolega iz Maksimira.


– Hvala gospodinu Romeu Jozaku i »Dinamu« što svako toliko svojim izjavama dodatno motiviraju naše igrače i navijače, te nam daju dodatnu snagu za ostanak na vrhu ljestvice. Ipak, drago nam je kada vidimo koliko nas se u »Dinamu« pribojavaju, ali razumijem jer »Rijeka« je ipak najbolje od svega…


Što se tiče naših »dobrih vila«, naših navijača, ovim putem bi im se još jednom zahvalili na bezrezevnoj podršci i dodatnoj snazi koju već godinama daju igračima na putu do pobjeda. Siguran sam da će nas te iste »dobre vile« bodriti i u Vinkovcima. Inače, istočna tribina stadiona HNK »Rijeka« izgrađena je 2015. godine i na istoj se nalazi Armada – poručio je Mance.