Alexander Gorgon

Svaka iduća utakmica za nas mora biti kao finale, moramo izvući maksimum

Ivana Vaupotić

Jakov Puljić i Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL

Jakov Puljić i Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL

Bila je to baš nezgodna utakmica. U prvom poluvremenu smo igrali protiv vjetra i to nam je stvaralo manje probleme. Kasnije je bilo lakše, a najvažnije je da smo još jednom pokazali karakter i vratili se iz minusa. Osvojili smo tri boda i opet smo napravili mali pritisak na suparnike s kojima se borimo za drugo mjesto – tvrdi najpoznatiji riječki Austrijanac.



RIJEKA Nije tajna da je u sportu najteže stići do pobjede kada je na suprotnoj strani terena slabiji suparnik. Tako je i Rijeka prošlog petka još jednom utvrdila »gradivo« vezano uz utakmice u kojima su bodovi unaprijed upisani. Bolje rečeno, dvoboj s Rudešom u Kranjčevićevoj prošlog je petka pokazao da čak i najmanje opuštanje može stvoriti dosta problema.


– Činilo se da to neće biti preteška utakmica, a onda smo vidjeli da se u nogometu svašta može dogoditi. Rano smo primili gol, ali uspjeli smo se vratiti i pobijediti – kaže Alexander Gorgon, kapetan Rijeke, koji je opet bio jedna od ključnih riječkih figura na terenu.


U prošlom kolu Rudeš je uzeo bod Lokomotivi, pokazavši da je dolazak Tomislava Ivkovića na klupu donio pozitivnu promjenu. Ovoga puta je precizan udarac Vilibalda Vuce iz jedanaesterca u 15. minuti predstavljao hladan tuš za suparnika, a domaćoj momčadi u prilog je išao i jak sjeverni vjetar koji je puhao prema golu Rijeke. Kako je krenulo, činilo se da Rudeš stvarno ima dovoljno snage za iznenađenje.




Međutim, Rijeka se brzo sabrala i počela igrati. Doduše, to nije bila rapsodija u bijelom, no dalo se vidjeti da bi moglo doći do promjene. Ključni trenutak stigao je u 40. minuti utakmice, kada je Gorgon petom proigrao Domagoja Pavičića kojeg je Dino Halilović sapleo s leđa u svom kaznenom prostoru. Kapetan je preuzeo odgovornost i donio izjednačenje, a ubrzo je Maxwell Acosty donio i prednost uoči odlaska na odmor.


– Znali smo da će Rudeš pokazati zube i nismo bili iznenađeni njihovom igrom na početku utakmice. U svlačionici smo se dogovorili da ne želimo ljudima dati povoda da nas pitaju jesmo li ih podcijenili – dodaje Gorgon.


Nastavak je donio prepoznatljivu igru Rijeke i potvrdu očekivane pobjede. Pred golom Rudeša nizale su se obećavajuće situacije, a nakon točno sat vremena igre Robert Murić se pobrinuo za potez utakmice u obliku filigranski preciznog proigravanja za Gorgona koji se zatim pobrinuo za egzekuciju. Gol Jakova Puljića za visoko vodstvo 4:1 otklonio je sve dvojbe, iako se mora priznati da se Rudeš nije predavao do zadnjeg trenutka.


– Bila je to baš nezgodna utakmica. U prvom poluvremenu smo igrali protiv vjetra i to nam je stvaralo manje probleme. Kasnije je bilo lakše, a najvažnije je da smo još jednom pokazali karakter i vratili se iz minusa. Osvojili smo tri boda i opet smo napravili mali pritisak na suparnike s kojima se borimo za drugo mjesto – tvrdi najpoznatiji riječki Austrijanac.


Prema njegovim riječima, vrlo bitan segment gostovanja kod Rudeša predstavlja nova doza samopouzdanja uoči nastavka sezone i povratka ozlijeđenih igrača.Cimeri

– Ova pobjeda ima veliki značaj za nas. Imamo jako puno izostanaka u momčadi, ali nemamo kikseva. Skupljamo bodove i jedva čekamo da svi budu zdravi – objašnjava Gorgon.


U trenutnom rasporedu snaga ciljevi su osvajanje drugog mjesta i proboj u finale Hrvatskog nogometnog kupa. Stoga je više nego razumljivo da svi na Rujevici s nestrpljenjem očekuju kompletiranje igračkog kadra načetog ozljedama.


– Svaka iduća utakmica za nas mora biti kao finale. Ne smijemo gledati predaleko u budućnost. Moramo se u potpunosti koncentrirati na svaku iduću utakmicu i izvući maksimum dok nam se ne vrate svi igrači. S obzirom na trenutne okolnosti, za sada sve ide dobro – rezonira kapetan Rijeke.


Tjedan na izmaku definitivno je bio dobar za nekadašnje igrače bečke Austrije. Naime, Gorgon je sa dva gola u Kranjčevićevoj ostvario ono što se u njegovoj naziva Doppelpack, a Emir Dilaver upisao se u strijelce u Dinamovoj pobjedi nad Viktorijom iz Plzena, vrijednoj prolaska u osminu finala Europske lige, odnosno poboljšanja UEFA koeficijenta hrvatskih klubova.


– Dilaver mi je bio cimer u Beču. Dobri smo prijatelji i jako mi je drago da je zabio taj gol. Odmah nakon utakmice sam mu poslao čestitku. Dilaver je uvijek pokazivao veliku želju i glad za uspjehom, tako da njegove dobre igre za mene nisu nikakvo iznenađenje – zaključuje Gorgon.