Sportski direktor ''Rijeke''

Srećko Juričić: Zatvaramo jedan ciklus, ali ne brinite za Rijeku. Ostajemo u vrhu

Ivan Volarić



RIJEKA Na Rujevici su nakon odlaska Marija Gavranovića (Dinamo) realizirali još dva izlazna transfera što u kontekstu izvjesnog odlaska Josipa Eleza (Hannover) i teške ozljede Alexandera Gorgona znači da će trener Matjaž Kek sutra početi pripreme bez petorice nositelja jesenske momčadi koje treba adekatno i žurno odmijeniti kako bi se na proljeće zadržala kompetitivnost momčadi. Za sada se tek zna da je napadač Antonio Mirko Čolak (Ingolstadt) doputovao u Rijeku i da bi do ponedjeljka trebao proći liječnički pregled i potpisati ugovor. Čeka se još desni bek, stoper, veznjak, još jedan napadač, zamjena za Gorgona… Pred Srećkom Juričićem i njegovim suradnicima je možda i najteži period otkada je na funkciji sportskoga direktora. Neće biti lako u zimskom prijelaznom roku nadomjestiti izgubljenu igračku kvalitetu bez koje će »Rijeka« teško na proljeće ostvariti proklamirane ciljeve.


– »Rijeku« su ovih dana napustili ili će napustiti Vešović, Mišić i Elez. Radi se o dečkima koji su svoju etapu u »Rijeci« odradili maksimalno profesionalno i požrtvovano. Ostavljali su srce na terenu i donijeli toliko radosti i sebi i klubu da sada nakon osvajanja duple krune apsolutno zaslužuju krenuti dalje u ostvarivanje i drugih svojih snova. Svima im želimo puno sreće u nastavku njihovih karijera, a njihova imena ostat će zlatnim slovima upisana u povijesti riječkog nogometa i kao takvi uvijek će biti rado viđeni gosti u našem klubu i u našem gradu. Ovime klub zatvara jedan uspješan ciklus i kreće u drugi s jednakim ciljem, a to je uvijek biti u vrhu hrvatskog nogometa.



Stručni stožer prve momčadi »bijelih« sigurno će doživjeti određene promjene u zimskoj stanci. Naime, dosadašnji voditelj službe za odnose s javnošću, Alen Rivetti, premješten je na funkciji tim menadžera, a s te pozicije Rade Ljepojević će na novu funkciju u klupskom ustroju – analitičara. Ljepojević je taj dio posla radio i dok je bio tim menadžer, pa za njega to neće biti nikakva novost.





U završnoj fazi su pregovori s nogometašima koji će, pod dirigentskom palicom Matjaža Keka, šefa našeg stručnog stožera, sigurni smo, jednako kvalitetno nadomjestiti one koji su otišli. Uvjereni smo da će i oni, baš kao i ova tri njihova prethodnika, na kraju svog ciklusa naći odlične aranžmane u europskim klubovima i to na obostrano zadovoljstvo. Fluktuacija igrača klubu omogućava potpuno normalno funkcioniranje čak i u realnosti kao što je ova hrvatska u kojoj su sponzori vrlo rijetki, a sredstva od TV prava su zanemariva. Što se konkretnih imena tiče, s Pavičićem je potpisan ugovor, a o drugim imenima ne bismo htjeli govoriti prije nego što se obave sve formalnosti. Sve u svemu mogu samo reći: ne brinite za »Rijeku« ona je već više od pola desetljeća konstanta u hrvatskom, a možemo s ponosom reći i u europskom nogometu i to će uz podršku svojih fantastičnih navijača ostati i nadalje – prenijeli su iz kluba izjavu sportskoga direktora Srećka Juričića.