Pun je optimizma

Španjolac na klupi Rudeša optimističan: Možemo raniti Rijeku

Ivana Vaupotić

JASNI CILJEVI – Jose Manuel Aira  / snimio L. STANZL/PIXSELL

JASNI CILJEVI – Jose Manuel Aira / snimio L. STANZL/PIXSELL

Da bismo to napravili, moramo biti uvijek maksimalno fokusirani na igru, čvrsti u svakom duelu, dodavanju i akciji – objašnjava trener »Rudeša« Jose Manuel Aira



 Minimalna pobjeda nad »Osijekom« (1:0) u prošlom kolu definitivno je popravila raspoloženje u zapadnom dijelu Zagreba, uvjerivši sve u »Rudešu« da ostanak u elitnom društvu hrvatskog klupskog nogometa nije nemoguća misija. Štoviše, španjolski stručnjak Jose Manuel Aira uvjeren je da njegove trupe večeras mogu osvojiti bod(ove) u srazu s »Rijekom«.


– Očekuje nas vrlo slična utakmica. Motiva nam ne nedostaje jer u goste nam dolazi klub koji je prošle sezone osvojio dvostruku krunu – kaže Aira.


Taj 42-godišnji Španjolac iz Ponferrade preuzeo je »Rudeš« prije tri kola, zamijenivši na klupi Dinka Jeličića koji je dobio otkaz nakon poraza na gostovanju kod »Slaven Belupa«. Aira je u svom debitantskom nastupu uknjižio poraz u ogledu s »Dinamom« (0:2), a zatim je spojio domaće pobjede nad »Istrom 1961« i »Osijekom«. Doduše, sredinom ovog tjedna »Rudeš« je nakon jedanaesteraca doživio poraz od trećeligaša »Vrapča« (3:4) u četvrtfinalu Kupa Zagrebačkog nogometnog saveza, što znači da iduće sezone neće sudjelovati u Hrvatskom nogometnom kupu. No, suvišno je isticati da su svi u klubu maksimalno koncentrirani na HT Prvu ligu, što će reći da im taj kiks nije toliko teško pao.




Zatim, ova sezona je pokazala da »Rudeš« najbolje partije pruža protiv najjačih hrvatskih klubova. Preciznije, od 23 osvojena boda, čak osam ih je uknjiženo u ogledima s »Dinamom«, »Hajdukom« i »Osijekom«. Povrh toga, početkom prošlog listopada »Rudeš« je odigrao odlično prvo poluvrijeme s »Rijekom« u Kranjčevićevoj, i samo zbog raspoloženog Simona Sluge nije uspio uzdrmati favorita.


– Neću otkriti ništa novo kada kažem da je pred nama utakmica s odličnim suparnikom. Svi znaju da je »Rijeka« odlično organizirana momčad koja jako puno radi na terenu svih devedeset minuta. Samim time jasno je da i mi moramo biti na vrhunskoj razini jer želimo biti konkurentni od početka do kraja utakmice – dodaje trener »Rudeša«.


Prije dolaska u Zagreb Aria je u svojoj domovini uveo »Albacete« iz treće u drugu ligu. Sada se nalazi na suprotnom kraju ljestvice, ali optimizam ga ne napušta.


– Mislim da, slikovito rečeno, možemo raniti »Rijeku«. Prilika postoji i moramo napraviti sve što je u našoj moći da je iskoristimo na najbolji mogući način. Da bismo to napravili, moramo biti maksimalno fokusirani na igru, čvrsti u svakom duelu, svakom dodavanju i svakoj akciji. Protiv momčadi kalibra »Rijeke« to je jedini recept za uspješnu utakmicu – zaključuje Aira.