Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Alexander Gorgon

Skupine EL bi svima u Rijeci trebale biti cilj, ali moramo se pojačati

Alexander Gorgon/V. KARUZA
Alexander Gorgon/V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2019. u 9:07 2019-06-18T09:07:52+02:00

Ako svi budemo zdravi i dobro se pripremimo te se još malo pojačamo u svim linijima onda će biti OK. Mislim da se moramo pojačati za europske kvalifikacije. Inače to ne bi bilo to, trudiš se, treniraš, a ne vidiš šanse za prolazak u skupine što bi nam svima trebao biti cilj. No, vidjet ćemo - kaže Gorgon.

RIJEKA Očekivano prvog dana uz trenera Bišćana mikrofoni su ispred igrača bili rezervirani za Alexandera Gorgona, kapetana »bijelih« koji je jedva dočekao povesti suigrače u još jednu novu sezonu punu izazova na više kolosijeka. U klubu posebno cijene Gorgonov doprinos i vrlo brzo pao je dogovor o novom ugovoru i ostanku na Rujevici za još četiri godine.

- Jako sam zadovoljan što sam ostao, inače ne bi niti potpisao novi ugovor. Već sam nekoliko puta rekao koliko meni znači Rijeka i koliko mi je važno da mi neke stvari štimaju - rekao je Gorgon.

Ovo su mi treće ljetne pripreme i osjećaj je uvijek isti, kao igrač uvijek jedva čekam kad će sve krenuti. Naravno svi jedva čekamo prvenstvo i borbu za Europu. Dugačak prijelazni rok? Već sam navikao da nekad ide sve brzo, a nekad se sve otegne. Vidjet ćemo... - dodaje Alex i priznaje da ove godine poseban izazov predstavlja Europa.
Lani su Riječani naletjeli na »nagaznu minu« iz Norveške, praktički autsajdera i ne bi bilo dobro da se opet ponovi sličan scenarij.

- U Europi će biti kao uvijek jako teško. Teško nam može biti već na startu, sve zavisi od ždrijeba, a treba i malo sreće da ne bude to odmah neki protivnik koji je završio ligu recimo na šestom mjestu u Španjolskoj ili Njemačkoj - smatra kapetan Rijeke i dodaje da će za bitniji euro iskorak ipak biti potrebna pojačanja. I to u svakoj liniji...

- Ako svi budemo zdravi i dobro se pripremimo te se još malo pojačamo u svim linijima onda će biti OK. Mislim da se moramo pojačati za europske kvalifikacije. Inače to ne bi bilo to, trudiš se, treniraš, a ne vidiš šanse za prolazak u skupine što bi nam svima trebao biti cilj. No, vidjet ćemo - kaže Gorgon.

Rijeka je s Bišćanom u minuloj sezoni visoko digla letvicu, a po običaju uvijek je teže braniti stečene pozicije nego ih napadati.

- Nadam se da ove godine neće biti tako dosadana borba za naslov. Nastojat ćemo da Zagrepčani ne stvore odmah na startu veliku prednost, da prvenstvo bude što zanimljivije - priželjkuje Alex.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.