Ivan Nevistić

Sjajni riječki golman na vratima Varaždina izludio je Dinamovce: “Na Rujevicu stižemo rasterećeni”

Ivana Vaupotić

Ivan Nevistić: I. KRALJ/PIXSELL

Ivan Nevistić: I. KRALJ/PIXSELL

Rijeka ima imperativ rezultata, ali njihov pritisak ne mora značiti puno za nas - poručuje Ivan Nevistić



RIJEKA – Subota donosi četvrti dvoboj Rijeke i Varaždina u ovoj sezoni, a prva tri otišla su na stranu momčadi s Rujevice. Povrh toga, u svakoj od tih utakmica Riječani su zabili po dva gola svome klupskom kolegi Ivanu Nevistiću, koji odrađuje drugu sezonu posudbe u Varaždinu.


– Ispada da nam nikako ne odgovaraju. Međutim, svaka nova utakmica je priča za sebe. Nama će ovo biti zadnji nastup u kalendarskoj godini i želimo si uljepšati blagdane pozitivnim rezultatom – kaže Nevistić.


Nosi li utakmica protiv svojih dodatni motiv?




– Iskreno, ne mogu reći da je tako. Drago mi je što ću na Rujevici vidjeti drage ljude s kojima sam trenirao i družio se, ali stvarno nemam dodatnih motiva. Tamo idem odraditi svoj posao na najbolji mogući način. Smatram da se ne moram nikome posebno dokazivati. Samo želim biti što bolji u onome što radim, i zato mi je najvažnije da ja budem zadovoljan svojom izvedbom.


U prošlom kolu ste izludili igrače Dinama nizom fantastičnih obrana. Smatrate li da vam je forma na pravoj razini?


– Te utakmice s Dinamom se više ni ne sjećam. Bilo mi je drago čuti pohvale, ali sve to sam gurnuo u drugi plan nakon dva dana. Znam da se u sportu ne živi na staroj slavi. Bio sam zadovoljan svojom igrom na toj utakmici, ali zbog toga nisam upao u euforično raspoloženje. Jednostavno, čvrsto stojim na zemlji. Što se forme tiče, u zadnjih deset, jedanaest kola držim visoku razinu. Kvalitetno radim na treninzima, čist sam u glavi i istinski uživam u onome što radim.


Što Varaždin može napraviti na Rujevici?


– Realno, mi smo momčad koja se bori za očuvanje statusa prvoligaša, a to znači da nam je svaki bod više nego dobrodošao. Iako rezultati nisu bajni, imamo odličnu atmosferu u klubu, a trener Luka Bonačić nas dodatno diže svojim znanjem i iskustvom. Na Rujevicu dolazimo rasterećeni, s nadom da možemo ostati neporaženi. S druge strane, Rijeka ima imperativ rezultata, ali taj njihov pritisak ne mora značiti puno za nas jer sve ima svoje prednosti i mane