Uoči gostovanja kod Osijeka

SIMON ROŽMAN: Radimo na tome da ubrzamo stvari, sve je stvar procesa

Portal Novilist.hr

Simon Rožman/Foto PIXSELL

Simon Rožman/Foto PIXSELL

Ovaj tjedan brzo ulazimo iz utakmice u utakmicu te mislim da smo u srijedu odigrali korektno i da je bitno da idemo dalje u Kupu. Postoje neke stvari koje se moraju reći – Osijek nije izgubio kod kuće već deset mjeseci - najavio je sutrašnju utakmicu trener Bijelih



RIJEKA Nogometašima Rijeke sutra slijedi prvenstveno gostovanje kod Osijeka, momčadi koja, uz jednu utakmicu više, zaostaje dva boda za Bijelima. 


Na početku konferencije za medije, trener Simon Rožman odmah je upozorio na teška gostovanja kod Osijeka. 


– Ovaj tjedan brzo ulazimo iz utakmice u utakmicu te mislim da smo u srijedu odigrali korektno i da je bitno da idemo dalje u Kupu. Postoje neke stvari koje se moraju reći – Osijek nije izgubio kod kuće već deset mjeseci. Nismo samo mi na terenu nego i oni pa mislim da će to biti zanimljivo za vidjeti, u kakvom smo sada momentu. 




– Acosty, Pavičić i Velkovski su out. Čolak, Andrijašević i Gorgon su bolje, ali nisam još uvijek odlučio tko će od njih sutra igrati. Pavičić se polako vraća u trenažni proces, dok Velkovski nije blizu povratka – rekao je Rožman o sutrašnjim izostancima, dok je na pitanja o prvim minutama za Šimića dodao:


– Dečki koji zaslužuju i dobiju priliku, kada dobiju povjerenje na treningu onda mogu i na utakmicu. Neću nikada staviti igrača koji nije pripremljen, na lijepe oči to ne ide.


Kako promijeniti to da Rijeka djeluje brže i ofenzivnije? 


– Stvar je procesa i rada na duže vrijeme jer znate kako se organizam prilagođava. Radimo na tome da stvari ubrzamo, u kondicijskom aspektu smo puno radili na tome, dečkima nije lako, ali kad to prohodaju mislim da će to biti užitak za svih. Tek kada to imamo možemo pričati o taktici.


– Osijek je težak protivnik i uvijek bude teška utakmica s njima gore, ali mislim da ćemo znati odgovoriti na njihovu agresivu i da ćemo znati izvući rezultat za nas. Oni imaju skup pojedinaca koji u svakome trenutku mogu riješiti utakmicu – zaključio je vratar Rijeke Andrej Prskalo.