Maksimirski odjeci

SIMON ROŽMAN: Puno će se toga dogoditi u sljedećih mjesec i pol dana, sportski direktor puno radi

Ivana Vaupotić

Simon Rožman/Foto D. KOVAČEVIĆ

Simon Rožman/Foto D. KOVAČEVIĆ

Neke stvari su u tijeku, brzo će se okrenuti u smjeru u kojem želim - rekao je Rožman



ZAGREB Simon Rožman, trener nogometaša Rijeke, ovako je vidio poraz svoje momčadi u Maksimiru.


– Očekivao smo ovakav Dinamo u prvih 15 minuta. Dvaput su puknuli i zabili dva gola i time praktički riješili utakmicu. Mi smo imali dvije izglednije situacije nakon kojih je utakmica mogla otići u drugom smjeru. Prilagodili smo se u daljnjem tijeku utakmice, a treći je gol značio da je utakmica praktički gotova. Mogu ocijeniti da smo se nakon četiri ranije pobjede vratili u život i pokazali ambicije.


Relativno brzo slijedi nova utakmica protiv Dinama u četvrtfinalu Kupa?




– Sad je bitno odmoriti se. Bilo je teško zadnjih mjeseci, i igračima. Puno se toga događalo. Dinamo je sigurno u ovom trenutku bio na većoj razini, ne možemo to pratiti, ali sad su pripreme, neke ćemo stvari ispraviti, naći možda svježu krv. Puno će se toga dogoditi u sljedećih mjesec i pol dana.


Vaše su najave bile optimisgtične, ali niste ništa od toga pokazali?


– Ne bih se složio da nismo. Dinamo je u 10 utakmica kod kuće u prvih 15 minuta stvorio po tri, četiri izgledne prilike… Danas je rano poveo s 2:0, ali je utakmica mogla otići u drugom smjeru. Imaoli su prilike Andrijašević i Čolak, bili su sami…


Kako to da ste odlučili Raspopovića opstaviti u ulogu lijevoga krila? On je ipak desni bek.


– Sasvim je korektno odigrao. Htjeli smo još više zatvoriti ovu stranu. On može u ovim tranzicijama otići brzo prema naprijed, nemamo tako brzih igrača na toj strani.


Prijelazni rok?


– Nismo još sjeli. Sportski direktor puno radi na tom segmentu, mirno ćemo sve analizirati i pogledati. Ne bih sad ništa najavljivao niti nagađao. Neke stvari su u tijeku, brzo će se okrenuti u smjeru u kojem želim – rekao je Rožman.