Presica HNK Rijeke

SIMON ROŽMAN: Igrači su prihvatili ono što mi želimo, a vidim i pozitivnu energiju oko kluba

Denis Frančišković

Simon Rožman, HNK Rijeka

Simon Rožman, HNK Rijeka

Raspopović, Šimić i Velkovski polako se vraćaju u procesu rehabilitacije, a Tomečak se vratio jučer u proces rada dok Murić nema pravo nastupa zbog žutih kartona. Svi ostali su zdravi i motivirani, imaju puno želje da na terenu izgledamo što bolje i idemo istim putem dalje - kaže Rožman



RIJEKA Simon Rožman, trener Rijeke, izašao je ispred novinara na presici na Rujevici uoči nedjeljnog susreta s Lokomotivom.


– Iza nas je dobar tjedan, u Kupu smo imali dosta dobrih elemenata u igri neovisno o protivniku. Na tome ćemo graditi igru i dalje. Što se tiče zdravstvenog kartona nije se ništa promijenilo, Raspopović, Šimić i Velkovski polako se vraćaju u procesu rehabilitacije, a Tomečak se vratio jučer u proces rada dok Murić nema pravo nastupa zbog žutih kartona. Svi ostali su zdravi i motivirani, imaju puno želje da na terenu izgledamo što bolje i idemo istim putem dalje – kaže Rožman.


Slovenski trener pun je hvale za ozračje i pristup igrača. Ima li nešto u klubu što ne štima ili bi trebalo popraviti?




– Svaki trener kada dođe u novi klub mora vidjeti u kojeme smjeru sve ide i za to mu treba vremena. Bio sam tri godine uvijek u magli, tu je sunce i sad sam sretan što sam tu. Mislim da su igrači prihvatili ono što mi želimo, a to je napredak i rad. Sve ostalo je za mene pozitivno. Za sada je sve OK, vidim i pozitivnu energiju oko kluba. Za mene je to dobar start, barem s nule, ne s minus deset.


Lokomotiva je dobro proanalizirana i riječ je, tvrdi Rožman, o jako dobroj momčadi u svim linijama.


– Lokomotivu smo proanalizirali i vidljivo je da 40 posto golova daju iz prekida. Na to moramo posebno pripaziti. U “lokosima” vidim jako dobro organiziranu momčad u fazi obrane, pogotovo u srednjoj i niskoj zoni. Meni je najbitnije da mi radimo one stvari koje su dobre, da imamo dinamiku i budemo borbeni na travnjaku. A oni koji gledaju da imaju što vidjeti. Napad? Istina i tu su jaki, imaju visinu, brza krila i vrlo dobru tranziciju, ali ne bih išao u dublje analize. Nešto moramo ostaviti i za nas kako suparnik ne bi dobio koju informaciju previše. No, spremni smo na sve to – rekao je između ostaloga novi trener Rijeke.