Trening u nesvakidašnjem ambijentu

Rujevica u bijelom: Riječane umjesto zelenog dočekao snježni pokrivač

Ivan Volarić

Foto HNK Rijeka

Foto HNK Rijeka

Matjaž Kek u petak je nagradio igrače za uspješno odrađen radni tjedan međusobnim susretom na skraćenom igralištu,  a dan kasnije su igrače na Rujevici dočekali nesvakidašnji radni uvjeti



RIJEKA Trener »bijelih« Matjaž Kek u petak je u drugom dijelu večernjeg treninga sučelio dvije momčadi na skraćenom igralištu. Izostali su Dario Čanađija (loža) i Aleksandar Šofranac (visoka temperatura). Dvadeset minuta međusobnog nadigravanja kao svojevrsna nagrada za uspješno odrađeni radni tjedan, prvi u sklopu zimskih priprema. Rezultat nije bio primaran koliko pozitivna reakcija igrača na svaki dobar potez. Dokaz da je kvalitetno jesensko ozračje u momčadi ostalo netaknuto.


Prinovama, naravno, nije lako pratiti šampionski ritam, posebno ne 22-godišnjem Sinjaninu Bernardu Matiću, bivšem braniču »Zagreba«, koji je trebao završiti na probi na Poljudu, ali su ga odgovorni na Rujevici barem privremeno skrenuli na Kvarner. Matić je poput Nikole Totića (Krk) na probnom roku. Obojica će vrlo vjerojatno dobiti priliku pokazati se i riječkoj publici u utorak, kada na Rujevici u prvoj test utakmice gostuje trećeligaš »Bjelovar«.


U srijedu kompletni


Do utakmice s Bjelovarčanima riječki redovi trebali bi se popuniti trima reprezentativcima. Andrej Prskalo, Matej Mišić i Franko Andrijašević jučer su zaključili svoj nastup u Kini. U Hrvatskoj se očekuju danas kasno navečer, a u punom treningu u srijedu. Zaslužili su nekoliko dana odmora (dobrodošlih i za aklimatizaciju) prije nego što ponovo uđu u »žrvanj treninga« zajedno s ostalim suigračima. Osim »Kineza« tijekom idućega tjedna na treninzima se očekuju i pojačanja. Najmanje dvojica.




Stoper, zamjena za Mateja Mitrovića, i prva špica, igrač koji bi trebao zauzeti poziciju Harisa Handžića, napadača iz Bosne i Hercegovine, kojemu je »Rijeka« otvorila mogućnost da tijekom stanke pronađe novu sredinu. Branič Frane Ikić već je iskoristio tu pogodnost. Zadranin bez službenog nastupa u dresu »Rijeke« i godinu i pol dana otišao je u redove slovenskog prvoligaša »Kopra«. Tamo će ga osim bivšeg trenera Puljana Igora Pamića dočekati i Toni Datković, bivši junior »bijelih«, koji je jučer u Kini upisao prve reprezentativne minute. »Rijeka« je zadržala pravo na dio kolača od budućeg Ikićevog transfera.


Međusobni susret


Međusobni interni ogled u petak održan je po hladnom, ali uglavnom suhom vremenu. Nakon treninga počeo je Rijekom i prigradom lepršati snijeg pa su »bijeli« subotnji jutarnji trening umjesto na zelenoj mixto podlozi odradili na – snježnom pokrivaču. Neobična kulisa, ali i nešto novo za one igrače »Rijeke« koji nisu imali priliku često trenirati u zimskim uvjetima. Doduše, takvo stanje nije dugo potrajalo jer već tijekom dana meterološka stanica na Rujevici zabilježila  ugodnih sedam stupnjeva celzijevih pa se snježni pokrivač počeo topiti. Ako ne bude novih padalina travnjaci u trening kampu HNK »Rijeke« do ponedjeljka, kada će se »bijeli« okupiti na startu novoga ciklusa treninga nakon dana i pol slobodnog, će sigurno biti u optimalnom stanju za ovaj period godine.