Europska liga

Rujevica rasprodana, Milan bez treninga na riječkom stadionu

Ivan Volarić

Gennaro Gattuso, Foto: REUTERS

Gennaro Gattuso, Foto: REUTERS

Nakon »Real Madrida«, »Juventusa« i »Feyenoorda«, u Rijeku stiže još jedan europski velikan koji u svojim vitrinama ima pokal namijenjen najboljoj nogometnoj momčadi Staroga kontinenta



RIJEKA U debeloj medijskoj sjeni predsjedničke kampanje za vlast u HNS-u i razmimoilaženja između predsjednika Damira Miškovića i dijela pripadnika Armade, danas će se na Rujevici odigrati predigra sutrašnjeg oproštajnog europskog ogleda »bijelih« protiv »Milana«.


Nakon »Real Madrida«, »Juventusa« i »Feyenoorda«, u Rijeku stiže još jedan europski velikan (Crvena zvezda nikada nije gostovala u Rijeci nakon osvajanja Kupa prvaka), koji u svojim vitrinama ima pokal namijenjen najboljoj nogometnoj momčadi Staroga kontinenta.


Iako utakmica niti za jednu momčad nema natjecateljski značaj (Milan je prošao skupinu, Rijeka je remijem u Ateni iscrpila i matematičke šanse), jasno je da veličina suparnika donosi ovom ogledu poseban štih.




Uostalom, i ozračje bi trebalo biti pravo – europsko. Rujevica je rasprodana, uključujući i gostujući, južni sektor na kojem će se okupiti i dosta navijača »Milana« iz Hrvatske.


Inače, zanimljivost je da momčad Gennara Gattusa neće trenirati na Rujevici dan prije utakmice kao što je to uobičajeno.


Trener i jedan igrač »Milana« samo će odraditi svoje obveze prema medijima u press centru na Rujevici od 19 sati.


Riječani će trenirati od 16.30 sati, a trener Matjaž Kek će u pratnji crnogorskog reprezentativnog braniča Marka Vešovića pred novinare točno u podne.