NAJAVA DERBIJA

Rožman: Gledatelji želje agresiju, borbu za svaku loptu, vjerujem da ćemo to i zadržati

Denis Frančišković

Foto R. BRMALJ

Foto R. BRMALJ

Rožman se osvrnuo i na stanje kadra, Čolak i Escoval imaju tri žuta kartona, Prskalo i Tomečak još nisu zdravi, Čelikovića muče manji problemi, a svi ostali su na raspologanju



RIJEKA Nogometaši Rijeke sutra u derbiju 23. kola ugošćuju Osijek na Rujevici u susretu koji kako kaže Momčilo Raspopović bodovi vrijede duplo.


Oba su sastava bodovno poravanati na ljestvici na diobi trećeg i četvrtog mjesta, a obje momčadi utakmicu dočekuju bez svojih prvih, požutjelih napadača Čolaka i Marića.


– U ovom tjednu je završen prijelazni rok i mislim da smo odreagirali u smjeru vizije kluba. Jedna briga manje, sad imamo momčad koja može odgovoriti na sve naše ciljeve – kaže trener Simon Rožman.




– Osijek je jako iskusna momčad, ima odličnu zadnju liniju, riječ je igračima reprezentativnog kalibra. U zadnjoj trećini terena imaju jako dobru dubinu, a tu su i prekidi. Imaju kvalitetu koja se vidi. Na drugoj strani bitno mi je kako ćemo izgledati mi. Za mene je ovo jako bitna utakmica ne samo u smislu rezultata nego i u smislu zadržavanja sadašnje želje, kompaktnosti i duha kojeg smo sada izradili.


Borimo se za svaku loptu, a iz takve duel igre dolazi i dovoljno šansi. Prilika je dosta, samo ih treba još mirnije iskoristiti. Budemo li kao i do sada vjerujem da ćemo biti nagrađeni u smislu rezultata.


Super sam zadovoljan kako dečki sada rade i kako se stvari razvijaju. Imamo i dobru podršku s tribina, zadnje dvije utakmice s Dinamom i Belupom su pokazale da ljudi žele gledati ovakvu agresiju i ovakav “fight”.


Sigurno je to vjetar u leđa našim igračima. Ovo je izazov za mladu momčad da na jednoj jakoj utakmici pokaže sve što zna. Siguran sam da će dečki dati sve od sebe.


Rožman se osvrnuo i na stanje kadra, Čolak i Escoval imaju tri žuta kartona, Prskalo i Tomečak još nisu zdravi, Čelikovića muče manji problemi, a svi ostali su na raspologanju.


– Ovo je prava utakmica, pravi derbi. To pokazuje i stanje na ljestvici. Dobro smo se spremali kroz tjedan kako bi odgovorili na sve zahtjeve ovakve jedne utakmice i sisgurno da će nam trebati i podrška s tribina koja nam puno znači. To smo do sada dosta puta osjetili, a na nama je da damo sve od sebe za željeni rezultat – rekao je Momčilo Raspopović.