Transfer gotova stvar

Rijekin reprezentativac ide u Tursku: Mitrović prošao liječnički i potpisao za Beškitaš!

Ivan Volarić

foto: web

foto: web

"Rijeka" će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju, ove tri i pol godine bile su nešto posebno za mene. Utakmice na Kantridi, sjajni uvjeti u novom kampu na Rujevici, ali prije svega odlična ekipa i sjajna atmosfera u svlačionici.



RIJEKA – Matej Mitrović više ni formalno nije igrač “Rijeke”. Reprezentativni branič “bijelih” u četvrtak tijekom dana obavio je liječnički pregled u Istanbulu što je bila posljednja prepreka prema potpisivanju ugovora, odnosno realizaciji transfera nakon što klubovi postigli dogovor još u srijedu.


Na “Rijekinim” klupskim stranicama u večernjim satima potvrđeno je da Mitrović odlazi u “Bešiktaš”, a čeka se još samo da iz Turske stigne potvrda financijskih detalja drugog najvećeg transfera u povijesti riječkoga nogometa. Prema neslužbenim informacijama Mitrović bi trebao zarađivati oko milijun eura po sezoni (tri godine?), a “Rijeka” uprihoditi oko pet milijuna eura odštete pribroje li se fiksnom dijelu (oko četiri milijuna) i određenim bonusi. “Rijeka” je navodno zadržala i dio postotka od idućeg Mitrovićevog transfera.


– Za početak moram se zahvaliti svim ljudima u klubu. Od predsjednika Damir Miškovića i uprave, preko stručnog stožera na čelu s trenerom Matjažom Kekom, svim ljudima u radnoj zajednici, svima koji rade na tome da uvjeti u klubu i kampu budu na najvišoj razini.




“Rijeka” će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju, ove tri i pol godine bile su nešto posebno za mene. Utakmice na Kantridi, sjajni uvjeti u novom kampu na Rujevici, ali prije svega odlična ekipa i sjajna atmosfera u svlačionici.


Želim “Rijeci” od srca osvajanje naslova prvaka ove sezone i da tako ostvari san svih navijača. Naravno da mi je žao što odlazim baš u ovom trenutku kada se sve posložilo, ali ovo je bila prilika i ponuda koju jednostavno nisam mogao propustiti – poručio je Mitrović navijačima “Rijeke” na službenim klupskim stranicama.