Antonio Mirko Čolak

Rijekin napadač nije krio zadovoljstvo nakon derbija, ali podcrtao je dvije stvari…

Denis Frančišković

Antonio Mirko Ćolak i Nino Galović/Foto Arhiva NL

Antonio Mirko Ćolak i Nino Galović/Foto Arhiva NL

Skidam kapu cijeloj momčadi, uz podršku navijača sve ovo je bilo izvrsno. Fokusirali smo se isključivo na nas, a trener nas je dobro pripremio. To se vidjelo od prve minute, na kraju smo zasluženo dobili - rekao je napadač bijelih



RIJEKA Antonio Mirko Čolak odigrao je itekako pamtljivu utakmicu protiv »bilih«. Kao i uvijek dosad utkao je u trobod puno trke i srca, a vrhunski je reagirao i kod vodećeg gola kad je iz drugog navrata svladao vrlo dobrog Posavca. Čolak je još u pripremama dodatno skrenuo pozornost na sebe, zabijao i asitirao, a ovog proljeća njegova igra doživljava neku novu malu renesansu.


– Čestitke dečkima i cijeloj momčadi, mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica ove sezone. Dobili smo skoro svaki duel i mogli zabiti još koji gol više – rekao je Čolak. – Skidam kapu cijeloj momčadi, uz podršku navijača sve ovo je bilo izvrsno. Fokusirali smo se isključivo na nas, a trener nas je dobro pripremio. To se vidjelo od prve minute, na kraju smo zasluženo dobili.


Opet su proključale emocije, slično kao i protiv Gorice u nadoknadi. Od VAR-a danas svi pomalo strepe, no sudac Batinić je nakon konzultacija rezolutno pokazao na centar.




– To je moj život kao napadača. Navikavam se. Znao sam da nisam igrao rukom, za mene je to bio čisti gol kao i u Velikoj Gorici. Očekivao sam potvrdu gola. Emocije su tu velike, ali ja uvijek vjerujem da se trud i želja uvijek na kraju nagrade – kaže Rijekin prvi napadač.


Rijeka je igrala dobro i u prvom poluvremenu, no drugo je bilo nešto sasvim drugo. Hajduk je praktički nestao s travnjaka, »bijeli« su dominirali na svakom pedlju terena.


– Dominirali smo i u prvom poluvremenu, imali dvije vratnice i mogli već uvjerljivo voditi. Drugo poluvrijeme? Trener nam nije rekao ništa posebno. Mi smo samo nastavili tamo gdje smo započeli, bili smo čvrsti i radili veliki pritisak. Znali smo da ćemo doći do novih šansi koje smo ovaj put iskoristili – dodaje Čolak.


Je li ga iznenadio ovako loš Hajduk?


– Niti jedna utakmica nije lagana, a kamoli ova. Ovo su derbiji, a Hajduk je jako težak protivnik. Znali smo što nas čeka, ali bila je bitna i priprema za derbi. Rožman nas je super pripremio. Sve je išlo u smjeru da nas ništa ne iznenadi, da nam se ne dogodi nešto slično kao u Maksimiru. Bitno je bilo da mi budemo agresivni, Splićani nisu imali odgovor na našu igru – smatra najbolji Rijekin strijelac s jedanaest golova.


Velika pobjeda bit će po Čolaku i velik poticaj za momčad. A Rijeka ne skriva visoko ambicije na oba kolosijeka.


– Naravno da nam puno znači preuzimanje drugog mjesta. Sada smo dva boda ispred Hajduka, ali još je puno utakmica do kraja. No, puno će nam ovo značiti za daljnje samopouzdanje. Slijedi Istra i cilj su opet tri boda. Cilj je još više učvrstiti drugu poziciju, ali idemo od utakmice do utakmice. Sad Pula pa Varaždin u prvenstvu, ali dolazi nam i Osijek sljedeći tjedan u Kupu. I tu su naše ambicije velike – zaključuje Čolak.