Kup Hrvatske

Rijeka u osmini finala protiv Gorice ili GOŠK-a, polufinala ove godine na jednu utakmicu

Ivan Volarić

Foto: D. JELINEK

Foto: D. JELINEK

Za razliku od prijašnjih sezona kup natjecanje doživjelo je uoči ove sezone nekoliko promjena što je uglavnom prošlo nezamjećeno u medijima



Nogometaši »Rijeke« u osmini finala Kupa Hrvatske, 25. listopada, igrat će protiv pobjednika ogleda »Gorica« – GOŠK.


Budući da je taj ogled odgođen za 4. listopada jasno je da će »bijeli« još neko vrijeme čekati na odluku o tome da li će između dva prvenstvena derbija, domaćeg ogleda s »Osijekom« i gostovanja u Maksimiru, na gostovanje u Veliku Goricu ili ono što bi sigurno trener Matjaž Kek želio izbjeći odlazak na krajnji jug Hrvatske – Dubrovnik.


Za razliku od prijašnjih sezona kup natjecanje doživjelo je uoči ove sezone nekoliko promjena što je uglavnom prošlo nezamjećeno u medijima i dovelo do emitiranja pogrešnih informacija.




Najvažnija promjena je da klubovi prolaskom u osminu finala ne zadržavaju svoj koeeficijent ukoliko preskoče bolje rangirani klub.


U prijevodu da je »Vrbovec« iznenadio »Rijeku« naslijedio bi njezin koeficijent i dobio mogućnost daljnjeg napredovanja u natjecanju kroz povoljniji ždrijeb (ali bi isto tako gostovao kao bolje rangirani klub) iako ne zadugo jer već od čevrtfinala parovi i domaći će se određivati slobodnim ždrijebom.


– Novost je i da se u polufinalu igra samo jedna utakmica. Kalendar natjecanja je ionako prilično zgusnut pa se vodilo računa o tome da se kup od prve faze do finala igra na jednu utakmicu.


Finale je odlukom IO-a HNS-a u Vinkovcima – objašnjava Josip Brezni, povjerenik za natjecanje u Prvoj HNL.


Parovi osmine finala (25. listopada): Novigrad – Dinamo, Gorica/GOŠK – Rijeka, Šibenik – Hajduk, Rudeš/Vinogradar – Slaven Belupo, Zagreb – Lokomotiva, Inter – Sesvete, Zadar – Osijek, Varaždin/Cibalia – Istra 1961.