Prvi udarac za bijele

Rijeka ostaje bez Leonarda Žute, odlazi na istok za svega 400 tisuća eura odštete?

Portal Novilist.hr

Leonard Žuta/Foto Arhiva NL

Leonard Žuta/Foto Arhiva NL

Priča nije još dobila službenu notu, ali idućih bi dana mogla jer je za lijevog braniča Rijeke ozbiljno zagrizao jedan klub s istoka Europe koji u svojim redovima želi igrača takvoga profila, pišu Sportske novosti u svojem današnjem izdanju.



RIJEKA Leonard Žuta mogao bi biti prvi izlazni transfer Rijeke u zimskom prijelaznom roku. Priča nije još dobila službenu notu, ali idućih bi dana mogla jer je za lijevog braniča Rijeke ozbiljno zagrizao jedan klub s istoka Europe koji u svojim redovima želi igrača takvoga profila, pišu Sportske novosti u svojem današnjem izdanju.


Interesentni su, nastavljaju jedine sportske dnevne novine u Hrvatskoj, spremni uložiti nešto i u odštetu, igraču ponuditi primanja koja su dvostruko veća od onih u Rijeci, što posao čini zanimljivim za obje uključene strane. Rijeka bi na račun odštete mogla inkasirati otprilike kao i za Marka Vešovića prije godinu dana, dakle otprilike 400 tisuća eura.


Bivšem makedonskom reprezentativcu idućega ljeta ističe ugovor s Rijekom, a budući da nije prihvatio ponudu za produženjem suradnje može već u ovom prijelaznom roku potpisati ugovor za drugi klub i istekom sezone otići besplatno u drugu sredinu. U prijevodu na Rujevici ove zime moraju uzeti što god im se nudi kako bi barem nešto povratili od uloženog u troškove plaća i premija svojeg dugogodišnjeg, standardnog lijevog beka. Sličan scenarij mogao bi se odigrati i u slučaju kapetana Alexandera Gorgona  kojemu također na ljeto ističe ugovor, a odbio je Rijekinu ponudu za produženjem.