Nova-stara filozofija

ROŽMANOVA RENESANSA Obrana opet postaje zaštitnik znak Rijeke, Pandur 380 minuta nije primio gol!

Denis Frančišković

Igrači Rijeke dugo već ne znaju za poraz/Foto Arhiva NL

Igrači Rijeke dugo već ne znaju za poraz/Foto Arhiva NL



RIJEKA Nogometaši Rijeke, nakon uvodnog poraza od Lokomotive u kojem su pali neočekivano lako, vrlo brzo su demantirali onu narodnu »ako se po jutru dan poznaje…«. Riječani su najnovijom pobjedom nad Osijekom opet skočili na treće mjesto, ali došli i do brojnih zanimljivih spoznaja i brojki. Rijeka je počela igrati drugačiji nogomet, nogomet za bodove nakon što je Simon Rožman bitno promijenio filozofiju igre, a sve je zasad jako dobro prihvatilo i gledateljstvo. Nema u svemu tome puno atrakcije i kreacije, no ima riječkog srca i dosta vidljive energije. Ukratko, sve pomalo sliči nogometu »na mišiće«, ali vrlo pragmatičnom u kojem je glavni cilj osvajati bodove.


Bijeli tako već četvrtu utakmicu zaredom nisu primili pogodak, Pandur je s velikim ključem zasad zaključao riječku bravu i već 380 minuta nije vadio loptu iza svojih leđa. Naravno, bit će teško nadmašiti rekord Prskala i Vargića koji 873 minute nisu primili pogodak…


Ono što još više može radovati Rijekinog stručnjaka je činjenica da su Dinamo, Slaven Belupo i Osijek, uz nešto opasniju Goricu, stvorili tek toliko šansi koje se mogu prebrojati na prste jedne ruke. Sadašnja Rijeka jednostavno izgleda puno ozbiljnija momčad. I to ponekad i s petoricom (Pandur, Smolčić, Lepinjica, Štefulj, Braut) igrača iz vlastitog omladinskog pogona u prvoj momčadi!