Imamo prvake

RIJEKA JE NAJBOLJE OD SVEGA Ovih je devet slika obilježilo najslavniji dan u povijesti riječkog sporta

P. N.

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović

Noćas je u gradu na Rječini malo tko spavao. Stoga se jučerašnjeg dana prisjećamo kroz sljedećih devet slika, koje su ga obilježile



Rijeka je prvak. Ne sanjate – Rijeka je zaista prvak.


Iza nas je dan koji će zlatnim slovima biti upisan u povijest riječkog sporta, dan na koji je i formalno prekinuta jedanaestogodišnja dominacija GNK Dinama hrvatskim nogometom, ali i dan kad je toliko željeni važ konačno stigao u Rijeku. “Bijeli” s Rujevice tako su se priključili krugu klubova koji su se dosad upisali među prvake – uz “Dinamo” koji je naslov osvojio 18 puta, “Hajduk” koji je slavio šest puta i “Zagreb” koji je do titule stigao prije točno petnaest godina.


Sve je stalo u taj jučerašnji dan. Sva desetljeća “loptanja” u gradu na Rječini. I ona nesretna 1999. kad je “Rijeci” titula doslovno ukradena. I mukotrpni petogodišnji rad Miškovićeve garniture koja je prije pet godina u teškim trenucima preuzela “bijele”, naznačivši da bi se upravo 2017. trebala potući za titulu. Na koncu i cijela ta aktualna sezona u kojoj je “Rijeka” kao rijetko tko dosad dominirala prvenstvom.




Sve se spojilo u vrtlog emocija, pjesme, smijeha i suza. “Rijeka je najbolje od svega”. A pitate li bilo koga u klubu ili armiji navijača – najbolje tek počinje.


Noćas je u gradu na Rječini malo tko spavao. Stoga se jučerašnjeg dana prisjećamo kroz sljedećih deset slika, koje su ga obilježile.


Invazija na Zagreb


Nikad u povijesti “Rijeke” nije bilo ovako masovnog gostovanja. Prema Zagrebu se, prema procjenama, uputilo preko šest tisuća navijača “bijelih”, koji su do kraja ispunili južnu tribinu, ali i okupirali dobar dio – zapadne.


Foto Silvano Ježina


Foto Silvano Ježina



Miškovićev naklon navijačima


Predsjednik “Rijeke” i njeni navijači vole se javno. Dokazao je to Damir Mišković jučer ponovno, kad se prije početka susreta pred jugom naklonio Armadi i zapljeskao joj. Velik dio zasluga za povijesnu titulu ide i upravo njima – najvjernijim riječkim navijačima.


Foto Denis Lovrović


Foto Denis Lovrović



Prepuni Korzo


Oni koji jučer iz bilo kojeg razloga nisu mogli do Maksimira, dupkom su ispunili riječki Korzo na organiziranom gledanju utakmice. Bio je to tek uvod u ono što će uslijediti koji sat kasnije.


Foto Silvano Ježina


Foto Silvano Ježina



Dinamova “čestitka”


Igrači Rijeke jučer definitivno nisu odigrali dobru utakmicu. Glave su očito bile već negdje u proslavi koja treba uslijediti, noge su bile teške, a “Dinamo” rastrčan, razigran i neumoljiv. Epilog je “čestitka” s čak pet pogodaka u mreži Prskala. Šteta zbog dojma, ali definitivno – jučerašnji rezultat nije pomutio slavlje.


Foto Davor Kovačević


Foto Davor Kovačević



Pehar u rukama


Da je netko Riječanima prije početka sezone rekao da će u posljednjem kolu u Maksimiru podići pobjednički pehar, a da će prije toga igrati utakmicu koja neće ni o čemu odlučivati, malo bi tko u to vjerovao. Ali da – upravo se to dogodilo.


Foto Denis Lovrović


Foto Denis Lovrović



Predsjednik ispunio obećanje


Teško da je netko u Maksimiru jučer bio sretniji od Damira Miškovića. Predsjednik je ispuni obećanje dato za svoju prvu “petoljetku” na čelu riječkog prvoligaša. 


Foto Davor Kovačević


Foto Davor Kovačević



Skromni čovjek Matjaž Kek


Sudac je odsvirao posljednji zvižduk, igrači “Rijeke” su već slavili s peharom, a samo je jedan čovjek bio po običaju smrtno ozbiljan. Matjaž Kek. Smekšao se i on na kraju, oprezno podigao pobjednički važ i makar nakratko iz sebe pustio vulkan emocija, koji se krije ispod ozbiljne fasade.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj



Doček igrača


Pokal je u Rijeku stigao točno u 1 sat i 38 minuta. Na vrhu autobusa koji je “uplovio” na Korzo bakljadu je otvorio Josip Elez. Rijeka je pala u trans.


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj



Ludnica na Korzu


Bio je to znak za ludnicu na Korzu – najveću feštu u povijesti riječkog sporta, koja je potrajala sve do ranih jutarnjih sati.


Foto Silvano Ježina


Foto Silvano Ježina