Kvalifikacije za Ligu prvaka

RIJEČANI U GRČKOJ Vešović: Nismo se došli braniti, pred nama je povijesna utakmica

Ivan Volarić

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ

Možemo se sa svima nadigravati, imamo dovoljno kvalitete za to. Ne treba sumnjati u kvalitet ove ekipe, kaže riječki Crnogorac



Marko Vešović vraća se u momčad »Rijeke« nakon što je odradio utakmicu pauze zbog crvenog kartona u Osijeku i preskočenog derbija s »Dinamom«. Definitivno dobra vijest. »Vešo« se vjerojatno vraća na svoje mjesto desnoga beka umjesto Ivana Martića.


– Pred nama je povijesna utakmica i pravi izazov poslije svega što smo prošli – govori crnogorski reprezentativni branič.


– Nakon posljednjih turbulencija moramo se prije svega mi igrači skupiti i pokazati najbolje što znamo. Čeka nas izuzetno težak protivnik, pun kvalitetnih individualaca. Izuzetna ekipa… Međutim, nama motiva sigurno neće nedostajati.




Dvije utakmica protiv »Olympiakosa« ne dolaze u idealno vrijeme, »Rijeka« odavno već nije izgubila dvije utakmice zaredom?


– Istina, ali ova utakmica nas je pokrenula, mobilizirala. Motivacije neće nedostajati i uvjeren sam da ćemo odigrat na jednoj dobroj razini. Uostalom, kad ćemo ako nećemo sada protiv jednog velikog protivnika i inspirativnom ambijentu!



S postignutim golom rastu šanse na Rujevici?


– Gol u gostima puno znači, to smo vidjeli i u Salzburgu. Nismo zabili gol u posljednje tri, četiri utakmice i na to moramo obratiti pažnju. Nismo se u Grčku došli braniti, možemo se sa svima nadigravati, imamo dovoljno kvalitete za to. Ne treba sumnjati u kvalitet ove ekipe.


Čeka vas vatrena atmosfera što će vas osobno sigurno dodatno motivirati?


– Igrao sam protiv »Olympiakosa« na njihovu stadionu za »Crvenu zvezdu«. Gostovali smo na njihovoj proslavi naslova prvaka i izgubili 2:1. Mene igranje u takvoj atmosferi samo dodatno motivira, a nema razloga da ne motivira ni druge igrače. Ne trebamo se bojati, sve se odlučuje na travnjaku. Respektiramo suparnike, ali ništa više od toga – rekao je Vešović.