Prijelazni rok se zahuktava

RI MERCATO Mišić i Elez napuštaju Rujevicu, Heber “zanimljiv mnogima”, Bijeli “češljaju” Dinamovo dvorište

Ivan Volarić

Josip Elez i Josip Mišić, Foto: D. ŠKOMRLJ

Josip Elez i Josip Mišić, Foto: D. ŠKOMRLJ

Od Mišićeva i Elezova odlaska na Rujevici će uprihoditi oko pet milijuna eura, odnosno gotovo 50 posto godišnjeg budžeta.



RIJEKA Božićni blagdani nisu na Rujevici donijeli ništa konkretno kada je govora o dolascima i odlascima igrača. I nadalje u rubrici dolasci strši samo jedno ime, povratnika s posudbe iz slovenskog prvoligaša »Celja« – napadača ili ofenzivnog veznjaka Filipa Dangubića.Kada je govora o odlascima, kojih će nedvojbeno biti u značajnom broju tijekom siječanjskog prijelaznog roka, i nadalje nema konkretnih, službenih potvrda izlaznih transfera što ne znači da se iza scene ne događaju brojni razgovori koji bi u nadolazećim danima mogli donijeti i konačne potvrde.


Uoči Božića u Opatiji je boravilo izaslanstvo »Legije« iz Varšave i stavilo na stol konkretnu ponudu za Marka Vešovića.»Rijeci« 400 tisuća eura odštete, bonusi kod određenog broja nastupa i 20 posto od idućeg transfera. S Rujevicu su tu ponudu odbili smatrajući je nedostatnom.Neovisno o tome što crnogorski reprezentativac može s prvim danima siječnja potpisati ugovor i na ljeto otići bez obeštećenja odgovorni klupski ljudi procjenili su da u ovom trenutku mogu uprihoditi više od prodaje svojeg ponajboljeg igrača neovisno o tome što im je manevarski prostor u pregovorima bitno sužen.Razgovori s »Legijom« se nastavljaju… 


Put Varšave trebao je ove zime i Mate Maleš, no jasno je da od tog transfera neće biti ništa nakon što se pojavila vijest da bi u »Legiji« trebao završiti veznjak »Dinama« Domagoj Antolić. Ako ne dođe do nekog velikog preokreta s prvim danima siječnja Mario Gavranović postat će novi igrač »Dinama«, a Domagoj Pavičić više neće nastupati u dresu »Rijeke« kao posuđeni igrač »Dinama«.»Rijeka« je ljetos osim Pavičića trebala dobiti i dio obeštećenja u novcu, odnosno u još jednom igraču.




Nije tajna da bi na Rujevici vrlo rado u svojim redovima vidjeli veznjaka »Lokomotive« 21-godišnjeg Ivana Šunjića, međutim u Maksimiru ozbiljno računaju na dugokosog veznjaka pa će vjerojatno priča ići u nekom drugom smjeru.


»Rijeci« su navodno ponuđeni stoper Dino Perić i(li) veznjak Bojan Knežević, međutim obojica se ne uklapaju u planove trenera Matjaža Keka. Možda će se pronaći kompromisno riješenje u Luki Capanu, veznjaku i stoperu »Lokomotive«, koji je nerijetko na Rujevici znao pružiti vrlo dobre partije.  Za razliku od Vešovićeva i Gavranovićeva odlaska koji neće u klupsku kasu donijeti novac blizu realizacije je i nekoliko transfera koji će izazvati konkretnije pozitivne posljedice po klupski budžeti.Josip Mišić i Josip Elez su na izlaznim vratima Rujevice! 


Eleza je prošloga ljeta tek splet nesretnih okolnosti (promjena sportskog direktora) zaustavio na putu odlaska u »Schalke« od čega je »Rijeka« treba uprihoditi čak pet milijuna eura.Elez ove jeseni nije igrao na prošlosezonskoj razini, razumljivo je da njegova cijena nije ni približno ljetošnjoj, ali navodno na Rujevici raspolažu s dvije ponude u rasponu od dva do tri milijuna eura koje bi idućih dana mogle biti prihvaćene. Navodno je jedna ona bundesligaša »Hannovera«.Što se Josipa Mišića tiče njega već duže vremena želi »Sporting Lisabon«.


Portugalci su ga još ljetos pokušavali dovesti u paketu s Ristovskim, no na Rujevici su procijenili da su im Mišićeve usluge neophodne za utrku na tri fronta. Mišić je ljetos vrijedio oko tri milijuna eura, sada sigurno ne vrijedi puno manje.


Uostalom, sve govori podatak da »Sporting« nije jedini klub koji želi darovitog veznjaka privući u svoje redove.Od Mišićeva i Elezova odlaska na Rujevici će uprihoditi oko pet milijuna eura, odnosno gotovo 50 posto godišnjeg budžeta.


Posljedice dobroga nastupa u Europi koji bi mogao ove zime odnijeti s Rujevice još poneku značajnu igračku figuru.Poput Brazilca Hebera za kojega također vlada određeni interes na europskom tržištu igračima. Cijena? Između milijun i dva milijuna eura…