Osvrt Orlanda Rivettija

Požutjelog Bradarića danas će zamijeniti – ekipa i sustav

Orlando Rivetti



Najopasnije su utakmice za koje svi misle da će to biti lak posao. Svjestan je toga i Matjaž Kek pa zbog toga nastoji podignuti stupanj mobilizacije. »Lako ćemo…« najopasniji je suparnik. Objektivno, nogometaši Rijeke favoriti su u današnjem ogledu s pretposljednjom Cibalijom. Da je nogomet zbroj individualnih kvaliteta sve bi bilo jasno, mogla bi igrati i »rezervna momčad« Rijeke, odnosno oni koji čekaju svoju prigodu. Ali… Vrag nikad ne spava.


Vinkovčani su u prošlom kolu zagorčali život Osijeku, nametnuli mu remi. U zaostalom susretu isti su rezultat ostvarili s Interom…


Suosjeća Kek s golemim problemima Cibalije, financijskim i ostalima… Zna kako je treneru Bartoloviću, ali isto tako mu je jasno da bi se sve osim pobjede Rijeke bilo iznenađanje. Rijeka je dobila tri utakmice zaredom, zabila deset golova, sada mora sve to potvrditi. Rezultatom, ali i igrom, jer nakon prvenstvene pauze, Riječani imaju dva najteža proljetna ispita – Hajduk na Poljudu i Dinamo u Maksimiru za Kup. Ulaze u seriju od pet uzastopnih gostovanja, a Rujevici će se vratiti tek 21. travnja, kada u goste dolazi Osijek.




U tri pobjede Kek je mijenjao samo jednu figuru, onu na desnoj strani – Črnic, Kvržić, Acosty. Acosty je bio jedina promjena u Zaprešiću u odnosu na »standardni sastav«, iako je Kek najavljivao – bit će promjena zbog non-stop igranja. To su ipak samo riječi… Kek se zalaže za tri utakmice u tjednu.


Sigurno je, međutim, da neće biti Bradarića, dobio je treći žuti karton. Mudro zarađen jer je postojala opasnost da preskoči Hajduk ili Dinamo… »Umjesto Bradarića igrat će ekipa i sustav«, jasno je rekao Kek. Bez ikakvih taktičkih promjena, pomicanje onih brojki rasporeda koji nekima život znače… Jer, nogomet se igra u dva pravca, kada imaš loptu i kada je ona kod suparnika.


Da ne duljim, jedina bi promjena trebala biti Capan kao zamjena za Bradarića! Postoji i rezervna varijanta, tandem Grahovac – Pavičić, s time da iza prvog napadača Čolaka zaigra – Puljić. Bez Pavičića na vrućem prostoru Rijeka bi izgubila kvalitetnu loptu i dobar udarac… Ofenzivnu brzinu i maštovitost.


Sve će biti jasno danas u 17 sati.