Cenzura na djelu

Pogledajte izrezani dio naprasno prekinute presice HNK Rijeke uoči večerašnje utakmice s Goricom

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan i Alen Fućak/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan i Alen Fućak/Foto Arhiva NL



RIJEKA Točno dvojica novinara svjedočila su posljednjim presicama nogometaša Rijeke uoči prvenstvenih utakmica protiv Slaven Belupa, odnosno Gorice. Nije to ništa novo, interes nacionalnih medija za Rijeku je obično izraženiji tek kada su u pitanju neki izrazito zanimljivi događaji (smjena trenera, dovođenje nekog zvučnog pojačanja…) ili kada su na rasporedu velike, europske utakmice. Susreti protiv Gorice ili Slaven Belupa obično su osim našem listu zanimljive još jedino jedinom specijaliziranom sportskom dnevniku u Hrvata.


Osim toga uvođenjem live prijenosa presica dodatno je splasnuo interes lokalnih medija koji do informacija mogu doći bez previše muke i bez dolaska na Rujevicu, a dio novinara je pritom izgubio interes sudjelovati u presicama i svojim pitanjima puniti klupski TV program.  Povrh svega toga prelaskom na Rujevicu između kluba i novinara postavljene su dodatne barijere pa na kraju ne treba čuditi da presice traju po nekoliko minuta! Samo je pitanje vremena kada će Igor Bišćan doći na presicu i ispred sebe imati jedino klupsku TV kameru! 


Konferencija za novinare uoči gostovanja kod Gorice također je trajala kratko, a posebno zanimljiv je razgovor kojega su istekom službenog dijela vodili trener Igor Bišćan i voditelji klupskog odjela za odnose s javnošću Alen Fućak. Nedugo nakon što je završio live prijenos snimka je uklonjena, a kasnije na klupskim stranicama osvanuo cenzurirani prilog bez spornog dijela. Očito je nekome na Rujevici zasmetao sadržaj razgovora kojega su javno vodila dvojica klupskih uposlenika. Naravno da nije trebalo proteći puno vremena prije nego što je na društvenim mrežama osvanuo izrezani dio i vrlo brzo se proširio internetskim kanalima.




Pogledajte prilog s konferencije za novinare koju su objavile klupske stranice i izrezani kraj presice.


foto: screenshot


foto: screenshot