Osvrt Orlanda Rivettija

Podravski pijetao mora u riječki lonac!

Orlando Rivetti

Foto D. Jelinek

Foto D. Jelinek



Na Poljudu je bilo prelagano, Vrbovčani, trećeligaši, borili su se, zabili gol, ali razumljivo, nisu dorasli Riječanima. Večeras će Podravci pokušati Keku podmetnuti tvrdu kost. Nakon one utakmice bez golova za bodove i poraza nula-tri nakon četiri dana u polufinalu Kupa prije godinu i pol dana, Koprivnica kod Riječana uvijek budi ružne uspomene. Bez obzira na to što je bilo, kako reče Kek, lijepih trenutaka. Te sezone, pretprošle, Riječani su četiri puta remizirali s »farmarceutima«, izgubili osam bodova, možda i prvenstvo. Naplatili su sve u šampionskoj godini, a sada se otvara novo poglavlje. Prva je stranica ispisana na Rujevici (2:0). Dugo su se Podravci odupirali poslije pogotka Gorgona, ali na kraju ih je »zakucao« Vešović. Za Rijeku je još igrao Ristovski… Sada je zvijezda Rujevice njihov bivši član, Brazilac Heber.


Rijeka igra večeras, Milan sa Sampdorijom sutra u vrijeme ručka (12.30), kada u Kini dan prelazi u noć. Sve je biznis, a kineski gazda u prijelazni rok uložio je 240 milijuna eura! Kinezi će uživati u Kaliniću, koji je odbio njihove milijune. Matjaž Kek je maksimalno koncentriran na Slaven Belupo, nijednom rječju nije spomenuo Milan, s kojim Rijeka igra u četvrtak na stadionu Giuseppe Meazza na San Siru. U ovom trenutku najvažniji su bodovi iz Koprivnice.


Podravski pijetao mora u riječki lonac! S brazilskim, Heberovim začinima. Rijeka je, naime, osuđena na pobjeđivanje. Dvama porazima u prvom krugu (devet kola), ispucala je sve šampionske kredite. Zaostala četri boda za vodećim Dinamom. U Splitu su Riječani pokazali karakter i kvalitetu, ali u Koprivnici će biti mnogo teže. U prošlom kolu Osijek je iščupao remi pogotkom Mile Škorića u sudačkom vremenu. Slaven Belupo još nije izgubio na svom terenu (dvije pobjede i dva remija), a protiv Rijeke će biti posebno inspiriran.




Željko Kopić, nakon Keka sigurno najbolji trener u HNL-u, igra u rasporedu 3-4-2-1, odnosno 3-4-3, uglavnom s trojicom u zadnjoj liniji. Keku to može biti, nakon imperativa osvajanja bodova, i priprema za Milano. Jer, Montella, trener crveno-crnih vragova, promijenio je način igranja, s trojicom u zadnjoj liniji, zbog Bonuccija, kojega su Juventusu platili 42 milijuna eura.


Kek je najavio neke »novosti« na sredini terena s obzirom na vjerojatni izostanak Bradarića. U paru s Malešom mogao bi zaigrati Pavičić, igrač koji bi mogao oplemeniti igru Rijeke. Dok bi protiv Hajuka sjajni Mišić trebao zaigrati onog srednjeg veznog, odnosno drugu špice. Rijeka s tri klasična vezna igrača? Vjerojatno i zbog pripreme za Milano. Bez obzira na to što Kek o plesu s vragovima još ne razmišlja. Na »beku« Mavrias ili Vešović koji bi mogao početi utakmicu kao krilo umjesto Kvržića? Jedina je to dvojba, iako se kod Keka nikad ne zna…


Jedno je sigurno, Rijeka mora pokazati kvalitetu, biti na razini svoje vrijednosti, da bi dobila utakmicu!Sudi Fran Jović, onaj sudac koji je u Osijeku dosudio kazneni udarac kojega nikad ne bi dosudio da kao u nekim zemljama postoji video tehnologija… Njegov šef, Ante Kulušić, objasnio nam je još jednom priču o »povlačenju« igrača u kaznenom prostoru.