Gdje je nestao čovjek

Planovi još nepoznati: Sharbini nastavlja karijeru u “Istri 1961”?

Marko Cvijanović

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić

Vrijeme će pokazati je li Anas još uvijek gladan pravoga nogometa



Gdje je Anas Sharbini? Pitanje po težini možda ne udovoljava ekvivalentu onoga posljednjega milijunskoga na planetarno popularnom kvizu »Milijunaš«, ali iduća dva vezana sasvim sigurno: Gdje će Anas Sharbini nastaviti karijeru? I hoće li uopće igrati nogomet na visokoj razini?


Svakoga tko bi na ista pitanja odgovore tražio sredinom studenoga prije dvije godine kada je Anas u kolijevci nogometa, u Londonu i u dresu hrvatske reprezentacije, postigao pogodak protiv Argentine za koju je igrao najbolji nogometaš na svijetu svih vremena, Lionel Messi, vjerojatno bi proglasili ludim. Bez obzira što se kod Anasa nikad nije znalo…


Ne zna se ni sada, kada mu se otvara mogućnost nastavka karijere u redovima »Istre 1961«, zaključno sa završetkom tekuće prvoligaške sezone, a onda navodno i mogućnost transfera u katarski »Al Shahaniye«, za kormilom kojega stoji bivši hrvatski izbornik Igor Štimac.




Odgovore u prvom redu znaju Anas, ali i čelnici riječkoga prvoligaša kojima je bivši kapetan već izvjesno vrijeme financijski teret. Izvjesno je jedino da ništa protiv njegova dolaska ne bi imao novi trener pulskoga prvoligaša, Marijo Tot, koji je asistirao Robertu Rubčiću u najboljoj Anasovoj sezoni (2008./09.) u dresu »Rijeke«.


Vrijeme će pokazati je li Anas još uvijek gladan pravoga nogometa. Da mu je stalo samo do milijuna, već bi odavno prihvatio neke mnogo krupnije financijske ponude.