Večeras dolazak fenjeraša

PULJIĆ PRIJE RUDEŠA ‘Navijači će odlučiti, ali ako zabijem, valjda će se bar jedna tribina radovati’

Denis Frančišković

Iza nas je dugo razdoblje i nismo imali previše navijača. A ovo oko navijanja ili nenavijanja protiv »Rudeša« je odluka na samim navijačima. To ne bih previše komentirao. Ipak, vjerujem da će se ta situacija promijeniti i da će na tribinama biti sve kao i prije



RIJEKA Trinaesto kolo, večernji termin, domaća premijera Igora Bišćana, nezadovoljan dio navijača… Igrači željni pobjede i nastavka pozitivnog niza te – dolazak »fenjeraša«.


Skica je to i uvod u večerašnju domaću utakmicu »Rijeke« i »Rudeša« u kojoj »bijeli« moraju pokazati koliko su napredovali pod vodstvom novog trenera i naravno, da nisu zaboravili igrati onaj pravi, prepoznatljivi nogomet zbog kojeg se dolazi na Rujevicu.


Pod vodstvom novog kormilara Bišćana »bijeli« su u prvenstvu uzeli trobod u Zaprešiću, remizirali na Poljudu, a u Varaždinu protiv istoimenog domaćina vizirali četvrtfinale golovima Jakova Puljića i Antonija Čolaka. Na početku i na kraju utakmice. Posebno je impresivan bio prvi, rani Puljićev pogodak kada mu je odmjerena lopta s vrha šesnaestarca dobro sjela na kopačku i sjevnula pokraj nemoćnog vratara. Trenutak koji valja pogledati više puta…


Bitno da zabijamo




– Navikao sam da djelujem iz drugog plana, ovaj put u Varaždinu to je dobro ispalo, iskoristio sam tu poziciju i eto, zabio. Kao i drugi želim igrati, nadam se da ću se za to izboriti i da će se to u budućnosti promijeniti. Odgovara mi da se ne stvara prevelika pompa kad igram dobro, jednako kao i kad sam lošiji – kaže Puljić, igrač koji je karijeru započeo u redovima »Cibalije«, a nastavio u »Lokomotivi« i »Interu«.


Zadovoljan je kako se živi i radi pod novim stručnim stožerom, ali i ozračjem u momčadi, uvijek važnim adrenalinskim i pogonskim gorivom na putu do uspjeha.


– Dečki dobro rade i nema stvarno razloga da ne bude još bolje u idućim utakmicama. Pod novim trenerima treninzi su jako dobri, radi se dosta na završnici i na igri tako da je samo pitanje vremena kad ćemo se vratiti na ono što nas je krasilo. Svaka je utakmica priča za sebe, a mi u svakoj idemo na pobjedu bez obzira na to tko je na drugoj strani. U pozitivnom smo nizu, nismo izgubili tri utakmice i vjerujem da ćemo tako i nastaviti – dodaje Jakov koji je na hrvatskim travnjacima u četiri kluba i dva domaća natjecanja zabio 37 pogodaka.


Kod Matjaža Keka znao je zaigrati i u vrhu napada. Sada je ta pozicija nekako više isključivo vezana za Čolaka i Hebera.


– Nema velikog »rivaliteta« između mene i Čolaka. On je u biti prvi napadač, a ja ofanzivni vezni. Po potrebi ću odigrati što kod treba, ali tu nema neke velike konkurencije. Čolak dobro trenira i zabija golove, a to je za svaku pohvalu. Bitno je da nas ima što više koji zabijamo – tvrdi Puljić.


Svi žele pobijediti


Večerašnjeg protivnika koji još nema pobjede, ali je zato jedan od svoja dva boda uzeo baš »Dinamu«, ne treba podcijeniti, smatra »Rijekina« polušpica. Ljestvica nije uvijek mjerilo pravo vrijednosti…


– Slažem se da »Rudeš« nije baš toliko slaba momčad. Možda u ovom trenutku da, ali vidljivo je da svi žele pobijediti, napraviti dobar rezultat. Pogotovo protiv »Rijeke«. No, ja sam uvjeren u pobjedu i nastavak pozitivnog niza – dodaje Puljić.


Armada je i u Varaždinu u tišini pratila događanja na travnjaku. Što će biti večeras tek treba vidjeti….


– Iza nas je dugo razdoblje gostovanja, znači nismo imali previše navijača. A ovo oko navijanja ili nenavijanja protiv »Rudeša« je odluka na samim navijačima. To ne bih to previše komentirao. Ipak, vjerujem da će se ta situacija promijeniti i da će na tribinama biti sve kao i prije. Ako zabijem? Nadam se da će se radovati barem jedna tribina – znakovito zaključuje Puljić.