Ri mercato

POČINJE TRANSFER LUDNICA Ivan Mance otkriva: Veliki je interes za dosta naših igrača

Ivan Volarić

Ivan Mance, Foto: D. ŠKOMRLJ

Ivan Mance, Foto: D. ŠKOMRLJ

U prvom tjednu siječnja polako će se otvoriti prijelazni rok u Europi i u Hrvatskoj i sigurno ćemo uskoro realizirati neke izlazne, ali i ulazne transfere u idućih osam dana – kaže Ivan Mance, zamjenik sportskoga direktora »Rijeke«



RIJEKA S posljednjim danima 2017. godine »Rijeka« je i formalno promjenila svojega većinskog vlasnika. Budući da Grad Rijeka prema očekivanjima nije iskoristio pravo otkupa većinskog paketa dionica došlo je do realizacije sporazuma o primopredaji vlasti (70 posto dionica) između fonda Social Sport, u većinskom vlasništvu talijanskog poduzetnika Gabrijela Volpija i tvrtke Teanna limited iz Londona iza koje stoji obitelj Damira Miškovića. Još se samo čeka odobrenje Ministarstva sporta nakon čega će se »Rijeka« i u formalnom smislu vratiti u ruke – rođenih Riječana.


Jednostavnije


Nije tajna da su u posljednjih godinu dana na Rujevici imali određenih poteškoća u funkcioniranju. Promjena vodećih struktura u Social sportu donijela je i neke nove momente u vođenju kluba, konkretnije na Rujevici su sve svoje poteze morali usklađivati s kompliciranim administrativnih aparatom Social Sporta neovisno o tome što su trošili isključivo novac kojega su sami zaradili. Zbog toga su se neki transferi prošloga ljeta malo otegnuli (neki i propali!), zbog toga je tijekom prosinca sve mirovalo u klubu. Sada su stvari puno jednostavnije pa se do početka priprema prve momčadi 8. prosinca očekuje i dosta novosti na planu dovođenja, odnosno najavljene prodaje igrača.


– Nije to bio krucijalni problem, ali sigurno da će sada neke stvari biti jednostavnije. Prijelazni rok je uspavan do prvih dana siječnja, uostalom i sami ste vidjeli da nije bilo puno prelazaka u prosincu. U prvom tjednu siječnja polako će se otvoriti prijelazni rok u Europi i u Hrvatskoj i sigurno ćemo uskoro realizirati neke izlazne, ali i ulazne transfere u idućih osam dana – najavljuje Ivan Mance, zamjenik sportskoga direktora »Rijeke«, koji je Božićno-novogodišnje blagdane proveo s najmanje dva mobitela u ruci. Najbliže realizaciji su transferi Marka Vešovića (Legija) i Josipa Eleza (Hannover).




– U njihovu slučaju smo došli najbliže konkretiziranju tih poslova, ali nisu samo oni u pitanju kada govorimo o odlascima – dodaje Mance.


Ako ne dođe do nekog velikog iznenađenja Mario Gavranović bi trebao idućih dana postati igrač »Dinama«, a Domagoj Pavičić i još jedan igrač s platnoga spiska »modrih« igračima »Rijeke«. Josip Mišić također je na meti nekolicine klubova poput »Sportinga Lisabon« i »Sparte Prag«.


Uobičajeno


– Velik je interes za dosta naših igrača, ali ono pravo u prijelaznom roku tek počinje – nastavlja Mance, koji se nada da će do okupljanja na Rujevici idućega ponedjeljka imati nešto jasniju sliku oko igračkog kadra. Vjerojatno će do tada klub napustiti tri, četiri igrača, ali isto tako očekuje se i da će se kadar popuniti s nekoliko imena. Dovodi se napadač, desni bek, veznjak, stoper ili u prijevodu igrači koji bi trebali zamjeniti one koji će ovih dana napustiti Rujevicu.


– Mislim da se ovaj prijelazni rok neće bitnije razlikovati od drugih. Nekih igrači će otići, a neki doći i dobiti priliku pokazati i dokazati da mogu odmjeniti one koji će otići. Sve to što se događa je uobičajeno za HNK »Rijeku« i naš način funkcioniranja. Neće u tom smislu biti previše iznenađenja! – uvjerava zamjenik sportskoga direktora »Rijeke« pred kojim su po svemu sudeći vrlo intezivni poslovni dani na otvaranju 2018. godine.