Prijateljska utakmica

POBJEDA ZA KRAJ Denis Bušnja slomio otpor četvrte momčad kineske Superlige u posljednjem portugalskom testu

Denis Frančišković

Denis Bušnja/Foto Arhiva NL

Denis Bušnja/Foto Arhiva NL

Bila je to utakmica riječkih promašaja koju je u samoj završnici prelomio junior Denis Bušnja udarcem iz okreta s 20-ak metara. Riječani su dominirali dobrim dijelom susreta, ali i Kinezi su iako bez nekoliko glavnih igrača djelovali tradicionalno žilavo, borbeno, rastrčano...



ALBUFERIA Prijateljska međunarodna nogometna utakmica: Rijeka – Beijing Sinobo Guoan 1:0 (0:0). Gradski stadion u Albuferiji. Gledatelja: 50. Strijelac: 1:0 Bušnja (86′).


RIJEKA: Sluga (od 46′ Prskalo), Raspopović (od 71′ Braut), Župarić (od 83′ Pavelić), Punčec (od 46′ Velkoski), Mamić (od 71′ Smolčić), Lončar (od 71′ Capan), Pavičić (od 31′ Čanađija), Kvržić (od 71′ Acosty), Puljić (od 46′ Vuk), Heber (od 71′ Bušnja), Čolak (od 83′ Mitrović).


BEIJING SINOBO GUOAN: Hou Sen, Tao, Lei Tenlong, Lv Peng, Li Lei, Saeter, Xizhe, Yennaris, Viera, Taiyan, Bakambu. Još su igrali: Yiming, Yangiang, Longfei, Zhi, Kaisaier, Dongwei, Siqi, Guobo, Dehai, Xiaole, Mengtao.




Nogometaši Rijeke minimalnom su pobjedom zaključili portugalske pripreme, u trećoj utakmici u Albuferiji bolji su bili od trenutačno četvrtoplasirane momčadi kineske Superlige koju vodi poznati njemački trener Roger Schmidt. Bila je to utakmica riječkih promašaja koju je u samoj završnici prelomio junior Denis Bušnja udarcem iz okreta s 20-ak metara. Riječani su dominirali dobrim dijelom susreta, ali i Kinezi su iako bez nekoliko glavnih igrača djelovali tradicionalno žilavo, borbeno, rastrčano…


Već prvo poluvrijeme donijelo je četiri dobre prigode Rijeke i tek jednu Kineza. “Bijeli” su otvorili susret sa standardnom postavom u kojoj jedino nije bilo ozlijeđenog kapetana Gorgona kojeg je zamijenio Puljić. Bišćanov sastav imao je u tom razdoblju više loptu u nogama, ali je i Schmidtov djelovao poprilično pokretljiv i elastičan.


No, protivnika je u egalu držao i vrlo dobri vratar Hou Sen. U 8. minuti obranio je udarac Hebera, a krajem poluvremena (42′) efektno skinuo i odmjeren udarac Puljića s 20-ak metara. U međuvremenu, Kvržić je dobro našao Mamića na lijevoj strani, a njegov udarac završio kraj vratnice (24′). Tri minute kasnije nakon dobre akcije Pavičićev je udarac vratar izbio u korner. Beijing je jedinu pravu šansu imao u 41. minuti, Viera je dobro povukao loptu i gađao kut s 20 metara, Sluga se izvio i izbacio loptu u korner.


U nastavku kineski sastav promijenio je kompletnu momčad, Bišćan početkom drugog dijela tri, a u 71. minuti čak šest igrača. Velike prigode imali su Lončar i Kvržić u istoj minuti (52′), kao i Čolak nešto kasnije iz blizine (66′). U samoj završnici Rijeka je satjerala protivnika na 25 metara od gola, redale su se akcije, ali rezultat se nije mijenjao.