Sezona odlazaka

ODLAZAK ŠAMPIONSKE GENERACIJE Osim Eleza, Rujevicu napušta i kapetan Mate Maleš

Ivan Volarić

Od Elezova odlaska Riječani bi trebali inkasirati tri milijuna eura, od Malešova puno, puno manje, možda stotinjak tisuća eura



RIJEKA Sezona odlazaka na Rujevici još nije završila. Nakon Marija Gavranovića, Josipa Mišića, Marka Vešovića na odlasku su i stoper Josip Elez, te kapetan šampionske »Rijeke« – Mate Maleš.


Eleza prema svim dostupnim informacijama dijele tek detalji od konačnog prelaska u bundesligaša »Hannover«, dok u klubu raspolažu s dvije, tri ponude za svojeg iskusnog veznjaka.


Od Elezova odlaska Riječani bi trebali inkasirati tri milijuna eura, od Malešova puno, puno manje, možda stotinjak tisuća eura. Ništa neočekivano. Odgovorni klupski ljudi obećali su svojem zaslužnom veznjaku da će mu omogućiti da ove zime pokuša realizirati neki inozemni transfer. Mate će sredinom ožujka navršiti 29 godina, ovo mu je vjerojatno posljednji vlak da pokuša kroz jedan inozemni ugovor osigurati egzistenciju. Navodno je u ovom trenutku najbliži odlasku na Daleki istok, u redove jednog kineskog prvoligaša.




Ako Maleš i Elez idućih dana doista napuste Rujevicu, u Kekovu kadru ostat će tek nekolicina igrača koji su iznijeli teret osvajanja duple krune prošle sezone.


onkretnije: vratar Andrej Prskalo, branič Dario Župarić, lijevi bek Leonard Žuta i veznjak Filip Bradarić. Ljetos su otišli Roman Bezjak, Franko Andrijašević i Stefan Ristovski, posljednjih dana »Rijeku« su napustili Mario Gavranović, Marko Vešović, Josip Mišić, a uskoro će Josip Elez i Mate Maleš. Alexander Gorgon je ozlijeđen.


Ne treba naravno isključiti mogućnost da do kraja zimskog prijelaznog roka na Rujevicu stigne ponuda za još ponekog igrača iz šampionske generacije.